PDA

Zobacz pełną wersję : Hania się dusi ...

Wolej91
27-06-12, 23:19
Witam.

Mam problem z Hondą Civic 1.8 Vtec D18C4 zakupiłem autko niedawno i same problemy ;/

Zaczęło się wszystko od tego że zaczęła się dusić zazwyczaj na zimnym silniku odpalałem samochód obroty spadały skakały i tak na zmianę do od 500 do 2tys .. na początku myślałem że to świece .. oczywiście wymieniłem ale nic nie pomogło ... na drugi dzień zaglądam do zbiorniczka płynu patrzę .. pusto :O no ale dolałem .. następnie sprawdziłem olej okazało się że jest go więcej niż normalnie .. domyślam się że płyn znalazł się w oleju .. ale teraz pytanie dlaczego ??

81saren
27-06-12, 23:38
UPG Uszczelka pod głowica , jezeli myslisz ze to plyn znalaz sie w oleju . Moze ktos dolal za duzo.
Uzupełnic plyn chodniczy + odpowietrzenie.
Sprawdz swiece , przewody , czy jak autko sie nagrzeje chodzi normalnie ??

Wolej91
27-06-12, 23:43
Nie jestem pewien właśnie co do tego Oleju wydaje mi się że jest więcej ... olej dolewałem sam odpowietrzałem sam więc wszystko tam było dobrze ... świece wymieniłem na nowe więc też na pewno nie autko się nie grzeje.. właśnie zastanawiam się też nad tą uszczelką ale czy nie coś jeszcze przypadkiem ??

Dextero
27-06-12, 23:52
Robiłeś samodiagnostykę? Opis znajdziesz na forum.

Wolej91
27-06-12, 23:53
Nie nie robiłem.

Badboy96
28-06-12, 00:48
u mnie obroty skakały ale przez zabrudzone sitko na elektrozaworze IAC, wystarczyło to rozkręcić i przeczyścić środkiem do czyszczenia gaźników i przepustnic