Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Honda Civic Przegryziony Kabel/Auto nie działa.

MarioKrk
27-06-12, 13:27
Witam serdecznie,

Dzisiejszego ranka podczas próby odpalenia Honda Civic 95r. (5drzwi) 1.5 vtec-e silnik odpalił po czym wrzuciłem wsteczny uściłem sprzęgło i zgasł i już nie odpalił ponowiłem próbę ponownego rozruchy ale wogule tak jak by iskry nie było tylko kręci silnikiem i czuć benzyne z rury wydechowej ale nie ma chyba iskry, podniosłem maske a tam jeden kabel z kabli wysokiego napięcia ten co idzie co świec odgryziony fajka leży osobno a kabel wisi, wiec naprawiłem kabel (uciołem do równa końcówkę i nałozyłem na końcówke tak zwaną "Fajke" i zacisnołem) spróbowałem ponownie odpalić silnik ale bez rezultatu dalej to samo co wcześniej, włożyłem śrubokret do kabla i położyłem na silniku, przekrenciłem rozrusznik ale iskry nie było nie wiem czy srubokret vanadium przewodzi prąd, proszę o jakieś podpowiedzi co można zrobic w takim przypadku z góry dziekuje i pozdrawiam forum-owiczów.

Chciałem podkreślić że autko sprawowało się świetnie a teraz nie pali wtf? jest jakiś czuinik wału korbowego? on może blokować ?

kjmuszek
27-06-12, 13:58
Po pierwsze wypadało by się przywitać w odpowiednim dziale :)
Po drugie to dział w którym opisuje się swoje auto a nie zadaje pytania techniczne :)
Tu masz odpowiedni dział : http://www.civicklub.pl/forum/forumdisplay.php?50-Civic-95-01-MA-MB-MC

PS: Swoją drogą oryginalny sposób naprawiania kabli :]

MarioKrk
27-06-12, 14:05
aha to przepraszam i dziekuję :)

Maskunt
27-06-12, 14:06
I jakiś słownik by się przydał, na prawdę Ci nie podkreśla przeglądarka na czerwony tych byków?
Jak kable są uszkodzone, to trzeba kupić nowe, a nie chałupniczymi metodami naprawiać. Czy iskra jest też inaczej się sprawdza, wykręcasz świecę, wkładasz w fajkę i przykładasz do karoserii, a ktoś w tym czasie kręci krótko rozrusznikiem.

Maciejj
27-06-12, 14:33
bylo nie gryzc kabli