Zobacz pełn± wersję : Zakłócenia przez ładowarkę
Kupiłem oryginaln± ładowarkę do smartfona SE i po pewnym czasie zauważyłem że "blokuje" ona normalny odbiór stacji radiowych. Działaj± tylko nieliczne i to niezbyt dobrze. Czy istnieje jaki¶ sposób żeby temu zaradzić?
Mam to samo po kupnie nowej ładowarki (no name) do nawigacji i z tego co się dowiedziałem ładowarka nie ma jakiego¶ filtra i dla tego zakłóca radio :/
Mam ten sam objaw co And84, natomiast zupełnie nie mam z oryginaln± ładowark± BlackBerry. Dziwne, że w markowej do SE jest ten sam babol co w chińczykach.
bartek1706
28-06-12, 19:03
Sprawdzona ładowarka USB to ładowarka motorolli, pod któr± można już sobie podpi±ć to, co sobie dusza zapragnie. Można się pobawić w układ stabilizuj±cy i samemu zbudować ładowarkę jakby kto¶ chciał :)
Witam, ładowarki s± zbudowane na tzw. impulsatorze i on z reguły robi takie zakłócenia można kupić ładowarki oparte o stabilizator napięcia i wtedy niema takich zakłóceń. Problem polega na tym że stabilizator będzie wymagał chłodzenia co tworzy większe gabaryty. Pozdrawiam
Jakis filtr zakłóceniowy taki jak montuje sie do tanich radiów (http://www.raciborz.com.pl/art12448.html):D nie pomoze? Nie wiem,nie znam sie ale tak przyszlo mi na mysl,ze może by pomogło
bartek1706
30-06-12, 23:42
Kabel od ładowarki nawinięty na filtr ferrytowy może (ale wcale nie musi) pomóc.
Kabel od ładowarki nawinięty na filtr ferrytowy może (ale wcale nie musi) pomóc.
Sprawdziłem, nie pomógł. Albo korzystać z radia albo ładować telefon :-)