PDA

Zobacz pełn± wersję : Zakłócenia przez ładowarkę

kiko13
26-06-12, 23:55
Kupiłem oryginaln± ładowarkę do smartfona SE i po pewnym czasie zauważyłem że "blokuje" ona normalny odbiór stacji radiowych. Działaj± tylko nieliczne i to niezbyt dobrze. Czy istnieje jaki¶ sposób żeby temu zaradzić?

And84
27-06-12, 10:29
Mam to samo po kupnie nowej ładowarki (no name) do nawigacji i z tego co się dowiedziałem ładowarka nie ma jakiego¶ filtra i dla tego zakłóca radio :/

bObOrObOl
27-06-12, 10:39
Mam ten sam objaw co And84, natomiast zupełnie nie mam z oryginaln± ładowark± BlackBerry. Dziwne, że w markowej do SE jest ten sam babol co w chińczykach.

bartek1706
28-06-12, 19:03
Sprawdzona ładowarka USB to ładowarka motorolli, pod któr± można już sobie podpi±ć to, co sobie dusza zapragnie. Można się pobawić w układ stabilizuj±cy i samemu zbudować ładowarkę jakby kto¶ chciał :)

walusb
29-06-12, 22:56
Witam, ładowarki s± zbudowane na tzw. impulsatorze i on z reguły robi takie zakłócenia można kupić ładowarki oparte o stabilizator napięcia i wtedy niema takich zakłóceń. Problem polega na tym że stabilizator będzie wymagał chłodzenia co tworzy większe gabaryty. Pozdrawiam

DjMariush
30-06-12, 16:17
Jakis filtr zakłóceniowy taki jak montuje sie do tanich radiów (http://www.raciborz.com.pl/art12448.html):D nie pomoze? Nie wiem,nie znam sie ale tak przyszlo mi na mysl,ze może by pomogło

bartek1706
30-06-12, 23:42
Kabel od ładowarki nawinięty na filtr ferrytowy może (ale wcale nie musi) pomóc.

kiko13
01-07-12, 22:31
Kabel od ładowarki nawinięty na filtr ferrytowy może (ale wcale nie musi) pomóc.

Sprawdziłem, nie pomógł. Albo korzystać z radia albo ładować telefon :-)