Zobacz pełn± wersję : Dziwny objaw?
Witam.Panowie zauwazylem dziwny objaw w mojej H mianowicie, gdy jade spokojnie na 5 biegu obroty 1800-2000 gdy wciskam pedal gazu zeby przyspieszyc to auto tak jak by zgaslo trwa to jakies 3,4 sekundy dopiero po tym czasie zaczyna przyspieszac nie wiem czy mnie dobrze zrozumiecie ale nie wiem jak to dokladniej opisac.Wystepuje moment (3,4 sekundy) takiego zmulenia auta jak bym wylaczyl zaplon, potem lekko szarpnie autem i juz sie normalnie zbiera.
wymien filtr paliwa, mysle ze to pomoze. u nie bylo podobnie.(zdlawienie ale bez zadnego gasniecia)
Wlasnie mialem wymieniac jutro kupie i zobaczymy czy pomoze.
to zredukuj na 3, a nie katuj na 5
emg nie o to chodzi zeby zredukowac na 3 i 4 tez ten objaw wystepuje takie wlasnie chwilowe zadlawienie i po chwili juz ciagnie normalnie.
mi się wydaje że w d15z1 to normalne, ja mam podobnie chociaż raczej na niższych biegach i raczej nie jest to od filtru paliwa bo miałem wymieniany jaki¶ rok temu.
może masz problem z załaczaniem zaworu vtec, nie przełacza sie plynnie z ekonomicznej jazdy na normaln±
A tak na marginesie to jazda na 1800obr/min to chyba troche za malo na silnik Hondy
Te obroty tak dalem dla przykladu przy wyższych obrotach tez występuje ten sam objaw, javor wykluczam twoja teorie mam to autko juz ponad rok i wczesniej wszystko bylo ok, acha filtr wymieniony niestety nic to nie pomoglo :/