Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : klimatyzacja

horizon
26-06-12, 18:18
Witam,
mam małe pytanie odnośnie czujnika w parowniku klimatyzacji, mam całą klimę na r134a a prawdopodobnie parownik r12 i tam są 2 piny a ja mam we wiązce 3. Da rade to jakoś zgrać wszystko razem czy lepiej kupić nowy parownik?

spychu
27-06-12, 06:59
Parownik na R134A.

horizon
28-06-12, 01:05
A jak do V gena ma się parownik z angielki? coś czytałem że tez podejdzie i tam jest filtr kabinowy przynajmniej

spychu
28-06-12, 09:13
tak podejdzie.

horizon
06-07-12, 06:39
Orientuje się ktoś może czy w V genie i VI parowniki są takie same? bo skoro MB ma taki sam to może EJ tez?

Niedzial_
06-07-12, 07:11
A podepne sie, dzisiaj zaobserwowałem z rana że po jakimś czasie przy większej prędkości leci mi biały dym z nawiewu środkowego. Zjawisko to kumuluje się dość znacznie przy odpuszczonym gazie...
Dodam, że klima ogólnie słabo dział mimo, że była nabijana 1 rok temu, przy upale około 29'C z nawiewu środkowego na postoju dje 14' C. Aha ten biały dym wydostaje się tylo przy niższych temp. Dodam jeszcze u mnie brak jest filtra, i mam nowy skraplacz..

airman
06-07-12, 09:24
Witam,
mam małe pytanie odnośnie czujnika w parowniku klimatyzacji, mam całą klimę na r134a a prawdopodobnie parownik r12 i tam są 2 piny a ja mam we wiązce 3. Da rade to jakoś zgrać wszystko razem czy lepiej kupić nowy parownik?

Da radę to podłączyć, można ewentualnie wymienić termostat na 3 pinowy. Przy parowniku jest jeszcze zawór rozprężny który powinien być dedykowany do czynnika z którym ma współpracować ale ten też powinien działać.

Do 5gen podejdzie parownik z anglika 5D i aero, z Japońskiego 6gen nie podejdzie.

grpi
06-07-12, 18:53
A podepne sie, dzisiaj zaobserwowałem z rana że po jakimś czasie przy większej prędkości leci mi biały dym z nawiewu środkowego. Zjawisko to kumuluje się dość znacznie przy odpuszczonym gazie...
Dodam, że klima ogólnie słabo dział mimo, że była nabijana 1 rok temu, przy upale około 29'C z nawiewu środkowego na postoju dje 14' C. Aha ten biały dym wydostaje się tylo przy niższych temp. Dodam jeszcze u mnie brak jest filtra, i mam nowy skraplacz..

Mam ten sam problem, pojawił się ostatnio podczas dużych upałów

Exspider
04-02-13, 22:15
a ja mam del sola rok 93 i tam byla klima r12 posiadam tez nowa klime caly uklad r134a i mam problem za schowkiem tam okolica,odwrotna sytuacja parownik jest na 3piny a w wiazce od del sol sa dwa piny jak to ogarnac? zmontowac help

airman
04-02-13, 23:59
Żaden problem. 2 kabelki bierzesz z obecnej wtyczki, a jeden dodatkowy to +12V. W manualu są schematy obu opcji, miałem gdzieś foto swojego podłączenia ale nie mogę namierzyć ;)

Exspider
14-03-13, 20:18
Żaden problem. 2 kabelki bierzesz z obecnej wtyczki, a jeden dodatkowy to +12V. W manualu są schematy obu opcji, miałem gdzieś foto swojego podłączenia ale nie mogę namierzyć ;)

zapodasz mi jakies foto???chce miec pewnos by nic nie spalic?

airman
15-03-13, 09:07
Coś się ogarnie na dniach.