Zobacz pełną wersję : Nakładki mugen - problem z gazem.
Siema.
Kupiłem jakiś czas temu nakładki na pedały Mugen. O ile z nakładkami na sprzęgło i hamulec nie ma problemu - tak nie mogę dojść do tego jak zamontować nakładkę na pedał gazu. Jakieś propozycje?
a w czym dokładnie masz problem?chodzi o to ze nie możesz złapać blaszkami czy jak?
ano nie mogę złapać, nie wiem jak... w które dziurki itd... Jak przyłożę nakładkę na środek, to wygląda to tak, jakby bez wiercenia się nie obeszło...
Mógłby ktoś zapodać zdjęcie w jaki sposób ma u siebie zamontowane takie nakładki ?
a stara nakładkę ściągnąłeś?
próbowałem właśnie ściągnąć, ale nie bardzo idzie. da się w ogóle tą gumę z pedału gazu ściągnąć czy to jakoś na stałe jest? Bo ściągnąć gumy ze sprzęgła i hamulca nie było problemu.
no jasne, że się da
weź wąski/płaski śrubokręt wsadź pomiędzy pedał i tą gumę i podważ(ja u siebie brałem lusterko, żeby zobaczyć jak to dziadostwo jest zamontowane)
i u mnie blaszki wkręcałem w dolne i drugie od góry dziurki ;)
no jasne, że się da
weź wąski/płaski śrubokręt wsadź pomiędzy pedał i tą gumę i podważ(ja u siebie brałem lusterko, żeby zobaczyć jak to dziadostwo jest zamontowane)
i u mnie blaszki wkręcałem w dolne i drugie od góry dziurki ;)
Dokładnie jak pisze kolega wyżej.
Z tą nakładką to różnie bywa,u mnie tak siedziała że podważając śrubokrętem wygiąłem pedał:P i później trzeba było prostować.Jeżeli nakładka nie będzie Ci już potrzebna,to po prostu ją czymś rozetnij.Co do blaszek to też mam dolne i drugie od góry
Nakladke na pedal gazu trzeba zsunac w gore albo w dol, juz nie pamietam dokladnie.
W dół :P Szkoda, że straciłem cierpliwośc i przeciąłem prawie całą gumę na pół. Wtedy faktycznie juz nie stawiał oporów żeby ją zsunąć..
Teraz pytanie jak to zamontować, bo opcji wiele. Generalnie kombinować mi się nie chce, bo pozycja ciała jest cholernie niewygodna przy instalacji tego "ustrojstwa" :P
Moglibyście zapodać jak to macie zamontowane i za pomocą których blaszek?
http://img31.otofotki.pl/miniaturki/lg506_SDC16929.JPG (http://img31.otofotki.pl/lg506_SDC16929.JPG.html)
ja mam za pomocą tych płaskich blaszek i 4 śrubek na ampula
dolne dziurki + drugie od góry
Zrobione :) Zrobiłem w tych samych miejscach jak Wy macie i jest elegancko :D Podziękowawszy ;]