Zobacz pełną wersję : silnik d16z5 - wiązka silnikowa d16a9 oraz komp d16a9
Witam.
Da radę to jakoś połączyć? Kolektor będzie 4-2-1 china, czy będzie wywalało jakieś błędy czy coś nie podejdzie?
Proszę o info :]
xxxCHADZIAxxx
13-06-13, 16:08
zadnych bledow nie bedezie bo z5 a9 i a8 to sa te same silniki i nie ma roznicy w zadnym z nich:)
Błąd będzie. Z5 ma sondę a A9 potencjometr do ustalania dawki paliwa. Więc silnik będzie przelewał sobie paliwo. Poza tym wiązka z A9 ma bodajże 2 inne wtyczki od tej przy Z5, więc najłatwiej będzie jak zostawisz kolektor dolotowy z A9, albo przerzucić całą wiązkę i komp z Z5, albo babrać się w kabelkach jak lubisz...
xxxCHADZIAxxx
13-06-13, 19:12
przepraszam za blad faktycznie a9 nie ma sondy nie wziolem tego pod uwage i tak jak kolega pisze wyze wiazka z a9 ma inne wtyki od tej przy z5 sory za blad:)
Ale CHADZIA też masz rację, jeśli kolega przełoży golusieńki słupek - samą głowicę i blok - to wtedy tak jak napisałeś - te trzy silniki są pod tym względem takie same, różnią się jedynie osprzętem :)
xxxCHADZIAxxx
14-06-13, 11:01
no tak ja wiem :) a jak by zalozyl kolektor od a9 a reszte od z5 to nie bylo by zadnej roznicy tak podejzewam
bo roznilo by sie kolektorem tylko i chyba ze calym zaplonem tez mi sie tak wydaje:)
w sumie slupek moze byc od z5 a osprzet od a9 i tak ie ma roznicy :)