PDA

Zobacz pełną wersję : Spryskiwacz tylnik zmieniony z przednim.

raq22100
25-06-12, 23:20
Witam,

po ostatnim dzwonie w lewy przedni błotnik i powrocie, spryskiwacz tylny nie działał a przedni działał po włączeniu na włącnziku tylnych, cyzli odwrotnie. 2 pompka była wykrzywiona dlatego nie pompowała, ale już jest ok. Myślałem że to wina tego że kostki zostały źle wpięte, ale one się różnią, więc na szybko po prostu zmieniłem szlaufiki, ale nie pomyślałem o tym, że pompka na przód jest mocniejsza od tej an tył i przednią szybę spryskiwało na jej 1/4 wysokości. I teraz pytanie, gdzie te kable mogły być zmienione? Jest tam po drodze jakaś kostka? Początkowo myślałem że może kable po dzownie były przecięte i blacharz je źle pospinał, ale rozebrałem peszle do tego 'skrzyżowania' gdzie łączą się: punkt masowy, silnik reflektorów i kierunek, dalej nie wygląda aby peszel był ruszany... Co może być nie tak? Zostaje mi przerzucenie kabli w kostkach przy silniczkach, ale to chciałbym zrobić jako ostatnie...

pozdrawiam,

Sheiva
26-06-12, 12:47
Nie no, na pewno zostały zamienione przy samych pompkach, nie ma innej opcji. A co z tą pompką, co nie działała, została naprawiona czy wymieniona ? Może wymieniona i jest z innego modelu, dlatego wtyczka inna.

raq22100
26-06-12, 18:07
Nie, samochód wrócił do mnie z niedziałającą, ale było przekrzywione gniazod po naprostowaniu jest OK. Z tym że wtyczka jest pasująca do pompki, tylko ze wtyczka do tylu pasuje do jednej pompki, a do przodu do drugiej...

PlushaQ
26-06-12, 20:28
A wpadłeś na pomysł, żeby spróbować wyregulować spryskiwacze…? Może przy uderzeniu maska z przodu poszła delikatnie do góry i już psikają niżej.

raq22100
01-07-12, 12:33
Nie próbowałem jeszcze, ale chodzi o to że po odwróceniu szlafików jest wzystko OK... Chyba jednak będę musiał pogrzebać przy wtyczce...

fabiancol
01-09-12, 18:18
Podłączę się,

u mnie jest inny problem - czy wybieram spryskiwacz na przód czy na tył spryskuje mi przednią szybę. Jakieś pomysły?