PDA

Zobacz pełną wersję : Wskazówka temperatury

Barylak
24-06-12, 21:47
Mam pytanko, dziś zmieniałem podświetlenie zegarów i po podłączeniu ponownie wszystko okej, poza wskazówką temperatury która od razu po zapłonie idzie na maxa do góry.
Wskazówka paliwa i cała reszta jest okej ,czujnik też okej bo termostat załącza wętylator bez względu na położenie owej wskazówki.
Nie ruszałem tarcz od tej wskazówki ...
Ma ktoś jakieś propozycje co może powodować owy problem?

Karolniki
25-06-12, 01:20
Kolego mnie dotyczy to samo mam ten sam poblem ale jeszcze nic z tym nie robiłem:/

Barylak
25-06-12, 15:06
pogrzebie dziś jak coś mi się uda to dam znać, lub trzeba będzie kupić i wymienić go ;/

jaro467
26-06-12, 22:56
Kolego ja jak sprawdzałem w innym aucie czy działa sama wskazówka (nie czujnik) bo coś mi sie nie podobała to zwierałem przewód od czujnika do masy auta i wtedy wskazówka leci na maxa (co oznacza że jej mechanizm działa), także popatrz czy nie spadł Ci gdzieś przewód z czujnika i może to zbieg okoliczności ale dotyka korpusu silnika(masy) i tak się właśnie dzieje. Lub masuje gdzieś może przy samych zegarach, no musisz posprawdzać.

Barylak
15-12-13, 19:03
temat ok rozebrałem ponownie okazało się że jednak jeden mały drucik od zwoju do podstawki przerwany, dolutowałem i działa ok :)