Zobacz pełną wersję : Klimatyzacja D14Z2
Witam, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad klimatyzacja. W civicu mam silnik D14Z2 rocznik 2000 i zastanawiam się czy pasowała by klima od civica 5d? To musi być klima do konkretnego modelu silnika czy wystarczy że do civica VI gen?
Ważne żeby była od d serii
Aha ok dzięki. Klimę planuje kupić na przyszły miesiąc także pytam
http://moto.allegro.pl/klimatyzacja-kompletna-honda-civic-accor-czesci-i2418544229.html
tak wyglada kompletna klimatyzacja do Civicka a w zasadzie to co najwazniejsze i czego nie daja zazwyczaj sprzedajacy "kompletnych klimatyzacji" widoczne jest na drugim foto, dwa przekazniki i dioda, ktore musisz wpiac w puste miejsca w puszcze przy akumulatorze i bez ktorych nie ruszy zadna klimatyzacja :)
No właśnie miałem pytać jaka jest kompletna. A co do ceny do ciekawi mnie czy to cena normalna czy znajdę jakieś tańsze egzemplarze?
od anglikow nie bierz bo roznia sie wiązkami i kilkoma innymi duperelami a potem sa problemy z montazem , tylko od 3d ,4d i coupe (rocznik nie jest wazny)
W ogole chyba zadna czesc pod maska nie pasuje od anglika. Zakończenia wszystkich rurek sa inne. Ja kupilem za 550+ 90 nowa chlodnica +350 montaz i 150 nabicie. Takze jesli nie zamierzasz sie sam bawic to szykuj przynajmniej 1000
Od anglikow, poza lapa z kompresorem i chlodnica nie pasuje nic, wszystko jest inne, parownik w srodku z racji montazu po drugiej stronie i wszystkie rurki ktore tez od kompresora ida na lewa a nie na prawa strone auta.
wiazka akurat w przypadku anglika jest taka sama, bo wpinasz tylko malutka wiazke miedzy osuszacz, kompresor i wiatrak na chlodnicy, ktora powinienes dostac w komplecie z klima a dalsza czesc wiazki jest zaslepiona na pasie przednim.
CieCHu_VI Ja właśnie nie mam zamiaru się w to bawić bo po prostu nie mam gdzie, ciekawe ile wezmą u mnie w mieście za robociznę.
nie lepiej kupić za 600zl klime nie od anglika i nue bawić sie w "uda,nie uda"?szkoda asy na elektryka i nie wiadomo co on wymodzi:p
CieCHu_VI Ja właśnie nie mam zamiaru się w to bawić bo po prostu nie mam gdzie, ciekawe ile wezmą u mnie w mieście za robociznę.
Jedyne co bym zlecil do zamontowania to kompresor z racji tego, ze trzeba tez wymienic lape a tego pod blokiem nie zrobisz.
Zamontowanie calej reszty to rzecz prosta jak diabli, przykrecasz tylko srubki i ukladasz rurki.
No może i racja. Się kupi, się zobaczy... Jakby co to będę pytał :cool: