PDA

Zobacz pełn± wersję : Problem po regeneracji alternatora Civic VII 1,7CtDi !Pomocy!

hard_style_she
24-06-12, 19:17
Witam. Dwa dni temu odebrałam od mechanika auto po regeneracji altka (mostek diodowy i mostek prostowniczy był wymieniany) i co¶ jest nie tak :mad: Auto (przy skręcaniu i na postoju) wydaje jakie¶ dziwne dĽwięki co¶ w stylu http://www.youtube.com/watch?v=uI4BHtnerNs (aczkolwiek nie wiem czy na postoju jak pokręcę kierownic± też wzmaga się ten dĽwięk..) DĽwięk wydobywa się spod maski od strony pasażera przy pasku altka (w sumie między paskiem a podszybiem).

Prócz tego przy zmianie biegów jak puszczam sprzęgło (nie jest to kwesti± puszczania sprzęgła) ?silnik/turbina? strasznie mi wyje, na pedale czuje wibracje, a jak wduszę sprzęgło do końca lub wrzucę luz wszystko chodzi cichutko (sprzęgło było wymieniane 2 tygodnie temu) przed regeneracj± altka nie było czego¶ takiego :(..
Nie wiem (bo się nie znam) co ma jedno z drugim wspólnego, ale już nie mam sił do tego auta.. Wszystko robione u tego samego mechanika (altek 500zł, sprzęgło 2.000zł)..
Czy jest możliwe, że przy okazji grzebania w altku, co¶ pokombinował ze sprzęgłem?
Z tego co wiem Pan mechanik nie wykonywał nawet jazdy próbnej po wymianie altka..

Proszę o odpowiedzi ponieważ jutro z rana zamierzam wrócić się do tegoż mechanika i przedstawić mu mój problem. Nie chcę, żeby mi mydlił oczy (co się często zdarza gdy kobieta wybiera się do mechanika). Pomóżcie!:confused: