Zobacz pełną wersję : stukanie w silniku b16a2
damian1409i
24-06-12, 12:19
witam panowie, mam silnik b16a2 po remoncie: pierscienie, tloki, plan glowicy i uszczelniacze oraz ustawianie zaworow. mianowicie po przejechaniu ponad 150 km bylo dobrze nagle jakies piski jakby jakis pasek i auto od razu zgaslo, potem nie chcialo odpalic gdy juz zapalilem z problemami to bylo slychac streszne stukanie z silnika. Zawory mogly sie wyregulowac wiec od razu o tym pomyslalem i zostaly ponownie wyregolowane ale dalej stuka. Panowie co to moze byc? jakby nie podawalo oleju na gore silnika, pompa oleju?? prosze o pomoc.
pozdrawiam
Mam pytanko czy podczas remontu silnika wszystkie nowe elementy byly przesmarowane uszlachetniaczem czyli specjalnym olejem ???? Jeśli nie to przy odpaleniu samochodu te wszystkie części przez chwile pracowały na sucho . A właściwie po wymianie tylu części samochód powinien sie docierać przez jakiś czas a dopiero póżniej powinien zacząć jeździć .
damian1409i
24-06-12, 12:29
nie jestem pewien czy byly przesmarowane ale samochod chodzil przez pewien czas bez jezdzenia i bylo dobrze.
Normalnie jedzie, zbiera się itp? Najlepiej nagraj to stukanie, zanim 45432 osób napisze, że obróciłeś panewki :)
damian1409i
24-06-12, 12:38
normalnie jedzie, przejechalem sie kawelek ale nie patrzylem czy sie zbiera zeby czegos nie przytrzec. panewki raczej nie bo olej napewno jest. to jest jakby nie podawalo oleju na gore tylko zawory chodzily na sucho.
damian1409i
27-06-12, 17:10
to jednak pompa, wlasnie POTRZEBUJE POMPE OLEJOWA do b16a2. PILNE