PDA

Zobacz pełną wersję : długo nagrzewa

tomson1991
23-06-12, 00:57
Siemka mam taki problem auto nawet w lato długo nagrzewa reduktor, aby gaz zaczął pracować dobrze i na wolnych obrotach nie spadał poniżej 800. Czy jest gdzieś możliwość ustawienia? bo z tego co wiem 20-30 stoni wystarczyć powinno żeby wszystko grało jak trzeba. II generacja gazu d15b2. Na ciepłym wszystko działa OK.

kowal162
23-06-12, 08:25
Ustawia sie w sterowniku gazu temp. przełączenia lub ilośc obrotów na przełączenie lpg.

tomson1991
23-06-12, 17:31
A samemu da się ustawić czy gazownik po podpięciu kompa da radę to ustawić?

vnv_nation
24-06-12, 01:27
bo z tego co wiem 20-30 stoni wystarczyć powinno żeby wszystko grało jak trzeba

Prawidlowo wyregulowany przy w pelni sprawnej instalacji powinien pracowac prawidlowo nawet przy -15 stopniach.
Obstawiam zuzyty reduktor.. duzo juz ma km przelatane?

tomson1991
24-06-12, 02:05
Auto mam z instalacją półtora roku wcześniej właściciel dość długo go miał także z tą instalką więc ma ona kilka ładnych lat. Jak można upewnić się że reduktor jest zużyty i czy trzeba wymienić cały czy można kupić zestaw naprawczy i spełni to swoją rolę? PS: Jeżeli reduktor powinien prawidłowo pracować przy -15 to rozumiem że odpalam auto nawet po chłodnej nocy i od razu po przekroczeniu 2,5 tys obrotów kiedy gaz mi się włącza wszystko powinno chodzić bez problemu? nie trzeba czekać nawet kilkanaście minut na luzie żeby wystarczająco się wszystko zagrzało na benzynie, a potem przełączyć na gaz?

rooter666
24-06-12, 12:58
temperatura płynu chłodzącego musi być na plusie, dla pewności +15 najmniej się ustawia a gaziarze dla świętego spokoju potrafią +30 ustawić i wtedy się dłużej czeka na przełączenie, pierwsze co zrób to sprawdz na ile masz ustawione, żeby nie jeździć z byle pierdołą do gaziarzy to polecam zainwestować 40zet w kabel gaz-pc ;)

vnv_nation
24-06-12, 14:19
nie trzeba czekać nawet kilkanaście minut na luzie żeby wystarczająco się wszystko zagrzało na benzynie, a potem przełączyć na gaz?

Teoretycznie powinno sie zaczekac az sie troche nagrzeje bo najbardziej reduktor dostaje po dupie przy calkiem zimnym silniku.. no ale nie zmienia to faktu ze powinno chodzic bez problemu