Zobacz pełną wersję : honda civic 1.4 5 gen wspomaganie kierownicy
kupilem auto pare dni temu wydaje mi sie ze kierownica chodzi za ciezko czy to wina plynu auto stalo 2 lata w garazu nie uzywane
Jakiej szerokości masz opony z przodu?
MadSkillz84
24-06-12, 00:20
Też mam taki rozmiar opon, w tych autach wspomaganie wogóle nie jest jakieś mega mocne,ale dla pewności mógłbyś wymienić płyn od wspomagania, kto wie ile czasu tam siedzi obecny, a magiel rzecz droga, więc żeby nie zajeździć przekładni kup w ASO za 95 zł litr orginalnego płynu PSF. Nie oszczędzaj 30 zł na jakimś innym płynie bo nie warto.
Witam dzieki za odpowiedz czy juz wymieniales plyn za bardzo nie wiem jak sie do tego zabrac czytalem ze morze sie zapowietrzyc pisali ze trzeba odkrecic dolna rorke ruszas kierownica i dolewac plyn na biezaco az do skutku niema tam jakiegos zaworu spustowego czy cos w tym stylu lub czy mozna go odessac i dolac
MadSkillz84
24-06-12, 11:47
Przy wyłaczonym silnuku ruszasz kierą w prawo i w lewo do oporu (nie odpalaj auta bo pompa momentalnie cały płyn wytłoczy) dzieje sie to za szybko przy właczonym aucie, a druga osoba dolewa na bierząco aż do uzyskania czystego płynu w wężyku (wężyk oczywiście przeźroczysty musi być żeby było widać płyn.
Wielkie dzieki pozdrawiam