Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak plastiku pod maską

Neurochirurg
10-08-07, 12:25
Witam.

Po zakupie mojej Hondzinki za jakiś czas zauważyłem że pod maską brakuje jej jednego platiku (to czarne kolanko zaznaczone na zdjęciu poglądowym) Ponieważ średnio się na tym znam chciałem zapytać czy brak tego plastiku powoduje jakieś niepożądane skutki czy można to zupełnie olać.

ZDJĘCIE

http://images26.fotosik.pl/53/3082e4afca55ec0cm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=3082e4afca55ec0c)

najemnik_
10-08-07, 14:16
Tez tego nie mam. ;) Zadnych klopotow nie doznalem z braku tej czesci.

tomek_m
10-08-07, 18:24
ten plastik to wlot do filtru powietrza - nie jestem pewien ale lepiej zeby byl, choc raczej nic strasznego sie nie stanie jak bedziesz jezdzil bez tego, uwazaj tylko na baaaardzo głębokie kałuze ;)

Mati_1979
10-08-07, 21:34
To wlot powietrza do rezonatora który prowadzi do filtra powietrza. Montując filtr stożkowy demontuje sie te plastiki dźwięk wtedy staje sie bardziej sportowy(nie we wszystkich jest efekt taki sam).hej

Neurochirurg
11-08-07, 11:24
Dzieki za info. Coś mi sie zdaje po tym co piszecie, że poprzedni właściciel świadomie ściągnął tę część bo w planach miał stożek.

Pozdrawiam

Lcfr
11-08-07, 13:10
To wlot powietrza do rezonatora który prowadzi do filtra powietrza. Montując filtr stożkowy demontuje sie te plastiki dźwięk wtedy staje sie bardziej sportowy(nie we wszystkich jest efekt taki sam).hej

ten plastik to wlot do filtru powietrza - nie jestem pewien ale lepiej zeby byl, choc raczej nic strasznego sie nie stanie jak bedziesz jezdzil bez tego, uwazaj tylko na baaaardzo głębokie kałuze ;)

to czesc rezonatora
rezonator nie jest polaczony z filtrem powietrza
jest potrzebny przy zwykłym układzie
montujac stozki demontuje sie to w calosci przeważnie

Witam.

Po zakupie mojej Hondzinki za jakiś czas zauważyłem że pod maską brakuje jej jednego platiku (to czarne kolanko zaznaczone na zdjęciu poglądowym) Ponieważ średnio się na tym znam chciałem zapytać czy brak tego plastiku powoduje jakieś niepożądane skutki czy można to zupełnie olać.

mozesz to dokupic za grosze
sporo takich rzeczy maja ludzie na forumowej giełdzie

seb1500
12-08-07, 00:32
mając standardowy dolot (bez stożkowego filtra) bez rezonatora (bo o tym tu mowa) stracisz jakieś ułamki na momencie obrotowym