Zobacz pełną wersję : Brak reakcji na zegarze temperatury.
Witam.
Jak w tytule mam problem z zegarem temperatury, wogóle nie wskazuje mi temp.Penie juz byl ten temat ale nie moge nigdzie go znaleść. Wymieniłem czujnik temperatury, lecz to nic nie pomoglo nadal zegar nic nie wskazuje. Kiedys wyciagałem chlodnice czy moglo cos wtedy sie zdarzyc? wetylator zalancza sie tak jak powinien,lecz nawet wtedy na zegarze temperatury jest zero znaczy na samym dole. Co moglo sie stac?? prosze o szybka odpowiedz
Padł pewnie sam wskaźnik, pożycz od kogoś zegary i będzie wszytko wiadomo.
czujnik temperatury od wzkaznikow,ew. połaczenie miedzy czujnikiem a samym wskaznikiem sprawdz to w 1 kolejnosci. Czujnik znajdziesz pod aparatem zaplonowym to jest ten jednoprzewodowy. Mozesz zmierzyc jego rezystancje przy odp. temperaturach tylko muszisz poszukac sobie odp wartosci. Pierwsze co bym zrobil to sprawdz przejscie miedzy wtyczka a wskaznikiem czyli nalezy zewrzec + od akumulatora z sama wtyczka od ww czujnika i sprawdzasz czy wskaznik wychylil sie na czerwone pole jesli tak wymieniasz czujnik jesli nie gdzies jest przerwany obwod
Witam.
Jak w tytule mam problem z zegarem temperatury, wogóle nie wskazuje mi temp.Penie juz byl ten temat ale nie moge nigdzie go znaleść. Wymieniłem czujnik temperatury, lecz to nic nie pomoglo nadal zegar nic nie wskazuje. Kiedys wyciagałem chlodnice czy moglo cos wtedy sie zdarzyc? wetylator zalancza sie tak jak powinien,lecz nawet wtedy na zegarze temperatury jest zero znaczy na samym dole. Co moglo sie stac?? prosze o szybka odpowiedz
To spróbujmy wyeliminować duperele - wyciągałeś zegary z auta i dłubałeś coś przy nich?
Wykręcenie zegara i ponowne wkręcenie tez może pomóc. Przed zakupem można wiele rzeczy sprawdzić:]
Zielony11499
22-06-12, 00:58
To spróbujmy wyeliminować duperele
wcale nie takie duperele. wystarczy delikatnie za mocno przykręcić zegary do obudowy i kabel idący na cewkę strzela.
a jak się zachowuje wskaźnik ilości paliwa? bo one są ze sobą jakoś elektronicznie powiązane i gdy jeden nie działa drugi może np. spadać niżej niż do tej pory albo w ogóle się nie ruszać
zegarow nie ruszalem wogole wskaznik od paliwa dziala poprawnie wiec mam wykrecic zegary czy nie?
zegarow nie ruszalem wogole wskaznik od paliwa dziala poprawnie wiec mam wykrecic zegary czy nie?
Jeżeli ich nie ruszałeś, to w zasadzie jedyny cel, dla którego mógłbyś je wyjąć to podmiana z jakimś znajomym w celu sprawdzenia uszkodzenia zegarów - chociaż wątpię, żeby coś takiego mogło mieć miejsce. Jeszcze nigdy nie słyszałem o takim przypadku.
jesli nie bedzie dzialac na innym zegarze to musze wymienic kable tak/
No to będzie trzeba prześledzić po schemacie jak idzie instalacja i szukać punktów, w którym mogło nastąpić uszkodzenie.
aha a jakies inne moze pomysly?
wymienilem zegry ale teraz jak samochod nie jest odpalony wskazowka jest tak jak powina jak odpale spada bardziej w dol nie wiem co jest z tym.