Zobacz pełną wersję : Zawieszenie - prośba o poradę...
martin1988
20-06-12, 00:48
Witam,
Panowie potrzebuję porady. Mianowicie mam zamiar wymienić wszystkie tuleje w zawieszeniu, czyli w skrócie - spore zakupy. Jakie są Wasze doświadczenia z poszczególnymi firmami? Im więcej propozycji, tym lepiej. Powiem tylko, że ceny OEM'ów powaliły mnie na kolana, ale w ostateczności (tej dużej ostateczności) mogłyby przejść.
Z góry dziękuję za wszystkie posty. Pozdrawiam
Chyba jedynym sensownym rozwiązaniem są poliuretany.
http://www.strongflex.vot.pl/index.php?page=shop.browse&category_id=286&option=com_virtuemart&Itemid=1
martin1988
20-06-12, 15:59
MikeFoto, mam w trochę dalszych planach sprzedać autko (oczywiście następne żadne inne niż Honda :D ), więc byłoby to trochę bez sensu. Chociaż jeśli miałbym zostać przy nim, to jak najbardziej masz rację :) A tak chcę doprowadzić zawiechę do stanu, w którym następny właściciel nie będzie musiał nic robić, więc w grę wchodzą jakieś dobre zamienniki ;)
Wczoraj znajomy powiedział mi o firmie DOKUJI? Czy ktoś wogóle słyszał o takim czymś? Bo ja pierwszy raz...:confused:
MadSkillz84
22-06-12, 10:41
Wczoraj znajomy powiedział mi o firmie DOKUJI? Czy ktoś wogóle słyszał o takim czymś? Bo ja pierwszy raz...
Ja też,NOK z gum tradycyjnych, szedł na pierwszy montaż, w niektórych latach,ja ostatnio jak z tyłu wymieniałem pod amortyzator do piasty i belki to na prasie 20 ton nie chciała wyjść bo siedziała od początku, jak w Tokio wcisnęli tak od tej pory nie była ruszana:D ale też NOK-a była.
W Tokyo to oni moze cos wciasneli ale nie do MB :)
MadSkillz84
22-06-12, 11:54
W Tokyo to oni moze cos wciasneli ale nie do MB :)
To taki ''żarcik'' był.Wiem że nie u nich robione.
martin1988
22-06-12, 15:21
Dzięki Koledzy za zainteresowanie :) Niestety OEM'owe zabiły mnie ceną (cholera, za co oni każą sobie płacić...), i szukam polecanych zamienników. Od znajomego słyszałem dobrą opinię o RBI, ale nawet gdybym chciał, nie kupię wszystkich potrzebnych tulei tej firmy, bo nie mają... :/ Ale czy ta firma faktycznie jest dobra, tego niestety nie wiem...
MadSkillz84
22-06-12, 16:00
RBI = NOK
NOK = RBI
dobre jakościowo,zobacz w JDM shop,ja mam wszystkie noka.