PDA

Zobacz pełną wersję : Montaz centralnego zamka w 3d VI gen.

pawcioo
09-08-07, 10:07
Witam! Czy montował ktoś z was centralny zamek w civicu VI gen. 3d ?? W którym miejscu umieścic siłowniki??? W którym miejscu centralkę???

rbb
09-08-07, 18:14
we wtorek jadę na zamontowanie sterownika centralnego zamka i siłownika w drzwiach kierowcy, to napisze gdzie to upchali.

pawcioo
10-08-07, 07:20
Wczoraj całe popołudnie spedziłem na montowaniu siłownika i centralki wraz z przeprowadzeniem kabli... razem z rozebraniem tapicerki zajęło mi to 4h. :( no ale działa:) został mi jeszcze drudi siłownik w dżwiach... Jak skończe opisze dokładnie jak to zrobiłem może komuś sie przyda bo nic nie ma na ten temat!

dolszym
10-08-07, 09:07
No przyda sie na pewno, bo tez sie nosze z zamiarem samodzielnego montażu:)

Konrad84
10-08-07, 09:29
siłownik montuje się na dwie śruby do blachy drzwi tak żeby cięgno siłownika połączyć z cięgnem od zamka.

azarro
10-08-07, 12:12
witam a ja własnie wczoraj zamontowałem centralny niestety działa tylko na pilota a kluczem nie mozna dać impulsu do tego aby otworzyły sie drzwi po drugiej stronie od pasażera, mechanik z renomowanej firmy to robił powiedział iz to wina alarmu jaki mam bo centralny zrobiłem zsynchronizowany z alarmem a jest jakis taki dziwny o nazwie vodo:)
i tak jestem zadowolony:) czy ktos z was ma może taki alarm i podobne doswiadczenia.pozdrawiam :aloha:

pawcioo
12-08-07, 20:32
- Wyciągamy zawleczkę spod korbki do opuszczania szyb.
- Zdejmujemy korbkę.
- ściągamy osłone głośnika wykręcamy 3 wkręty,
- odkręcamy 3 wkręty od głosnika, wyciągamy głosnik
- odkręcamy wkręt pod klamką otwierania drzwi wew. , wyciągamy osłonę
- zdecydowanym ruchem ciągniemy za tapicerkę drzwi, wychaczamy z zatrzasków,
- przykręcamy siłownik centralnego zamka ( mam to na foto lecz nie wiem jak je tu wstawić!)
- łaczymy ciegno siłownika z ciegnem w drzwiach
- odkęcamy schowek pasażera ( 2 wkręty)
- mocujemy centralkę za schowkiem
- zasilania podczepiamy np. pod kostkę radia
- przeciągamy kable przez słupek do drzwi (przyda sie kawałek stalowego drutu i dużo cierpliwości!!)
- tak samo drugie drzwi
- zakładając obicie drzwi można opuścić szybę do oporu łatwiej ja wtedy włożyć.

Najwięcej czasu zajęło mi ułożenie i mocowanie kabli, oraz prawidłowe zamocowanie siłownika, ogólny czas montażu to ok 6h. Ale warto było!:)

Efyr
13-08-07, 18:01
Foto na http://imageshack.us/ i link wklejasz na forum

pawcioo
13-08-07, 21:28
Dzieki Efyr:)
Oto fotka siłownika...

http://img107.imageshack.us/my.php?image=dsc00059qo9.jpg

Mario0909
09-04-12, 03:14
postanowiłem zrobić dość mocny odkop (5lat) :D, gdyż po zamontowaniu tego całego uniwersalnego zamka napotkałem na pewien problem. ->ok otwiera się i zamyka z pilota, że aż miło. Dziwi mnie natomiast fakt, iż zamykają mi się dzwi po przekręceniu kluczyka :D, czy też jak wchodzę do samochodu i zamykam dzwi (w sensie fizycznym). + i - podłączyłem pod radio.

Budziniak
09-04-12, 07:59
Dziwi mnie natomiast fakt, iż zamykają mi się dzwi po przekręceniu kluczyka niektóre moduły mają taką opcję. Ja w moim alarmie miałem opcje automatycznego ryglowania po odpaleniu silnika ale odpuściłem z obawy przed zatrzaśnięciem kluczyków gdzieś z dala od domu :)

Freeman85
14-04-12, 11:04
Ja zrobiłem to tak: https://lh3.googleusercontent.com/-2CqKUkIPouI/TvX03mF3_fI/AAAAAAAADFY/uHYX85ZgIQM/s1180/IMG_20111224_131012.jpg
Działa, teraz mam problem z podlaczeniem sie do kierunkowskazów. Moze lepiej pod guzki awaryjnych?

Labed2007
14-04-12, 12:55
Musisz podłączyć to za pomocą diód prostowniczych. Opis na forum. Inaczej to dobrze działać nie będzie.

Freeman85
15-04-12, 20:23
Musisz podłączyć to za pomocą diód prostowniczych. Opis na forum. Inaczej to dobrze działać nie będzie.

To wiem, tylko czy idzie się podpiąć pod awaryjne. Łatwiej się dostać do awaryjnych niż do kabelków od kierunków.

Labed2007
16-04-12, 18:51
Z tego co wiem to śmiało możesz się wpiąć pod awaryjne :]

Maciej86
17-04-12, 23:20
Jak robiłem u kumpla w nissanie to wpiąłem się w wiązkę idącą do tylnych lamp (bez diod) i wszystko działało elegancko

maciej 77
29-08-12, 12:08
Witam podepne sie pod temat...
Posiadam Civic 1.4iS 3D 2000r
Mam centralny zamek lecz nie posiadam pilota :(
Posiadam alarm samochodowy URZ0221(jeszcze nie zamontowany) chciałem kupić siłownik do zamontowania w drzwi kierowcy lecz miły pan w sklepie stwierdził ze nie potrzebuje dodatkowego siłownika...mam poszukac centralki od orginalnego centralnego i tam wpiąć instalacje od tego alarmu

Teraz moje pytanie: Gdzie szukać owej centralki i czy ktos to montował i pomoze?

rafal86
29-08-12, 18:20
centralke masz w drzwiach kierowcy, zapewne masz schemat od alarmu tam powinno byc wszystko rozrysowane jak sie podpiąc

Mario0909
30-08-12, 00:26
instrukcja , google, elektroda itd .. szukaj

maciej 77
31-08-12, 08:59
OK dzieki wszystko działa :)
Przekładanie kabli do drzwi MASAKRA ale sie udało.
Pozdrawiam

pobo22
08-11-12, 20:31
zrobię odkop ale mam pytanie jak zrobić żeby podpiąc się pod kierunki/awarie ? które kable etc.

keson
07-02-13, 11:46
zobacz czy od steronika wychodza 2 kable do kierunkowskazów jeden z tych kabli jeszcze sie rozgałezia i leci do syreny pod maska jesli taka posiadasz, kable te powiny byc koloru rózowego u ciebie moga byc inne. Pozniej szukasz w bezpiecznikach zielonej koski ona znajduje sie z przodu i szukasz kabli :
LEWY - GRN/BLU - zielono niebieski
Prawy - GRN/YEL - zielono - żółty

CieCHu_VI
07-02-13, 12:37
A ja mam taki problem. Padl mi silownik (slave) od strony kierowcy. Kupilem nowy, master. Podlaczylem go tak samo jak wczesniejszy i dziala. Ale chcialbym jeszcze podpisać sterowanie za pomocą tego silownika. W moim alarmie steeli man (schemat dostępny w pierwszym linku w google) kabelki od sterowania centralnym są podlaczone jak dla 'sterowania silownikiem'. Co dziwne bo oba silowniki byly typu slave.I pytanie moje brzmi czy wystarczy dolaczyc bialy i czarny kabel z centrali do sterowania tego silownika czy może to spowodować jakieś zwarcia?

er-robert
07-02-13, 21:06
podpisać sterowanie za pomocą tego silownika
Co to znaczy bo nie kumam. Co chcesz dokładnie zrobić.

CieCHu_VI
08-02-13, 00:35
W moim alarmie po nacisnieniu hamulca blokują się wszystkie drzwi. Chcialbym, aby odsuwając 'przycisk' od strony kierowcy, otwieralyby się tez drzwi pasażera.

Feniks333
09-02-13, 15:00
To najpierw sprawdź czy jest u Ciebie opcja centralnego zamka z kluczyka, bo nie wszystkie instalacje muszą to mieć.
A to ryglowanie po wciśnięciu hamulca Ja bym wywalił, można przez to zatrzasnąć kluczyki w samochodzie.

CieCHu_VI
09-02-13, 17:52
http://www.pliki.amt-alarmy.pl/STEELI%20MEN/STELI%20MEN%20Instrukcja%20HT-100.pdf

skoro jest schemat podpiecia to zapewne jest taka opcja. Ciezko zatrzasnac kluczyki bedac na zewnatrz i jakims cudem nacisnac hamulec :D Albo trzeba byc naprawde szczesciarzem.

Feniks333
10-02-13, 12:11
Łatwo czasami ten system potrafi zadziałać z opóźnieniem.
Jeżeli masz instalacje taką jak na tym schemacie i prawidłowo podłączoną to zamykanie z kluczyka powinno działać.

CieCHu_VI
10-02-13, 14:15
Nie bedzie, poniewaz tak jak napisalem w obu drzwiach byly silowniki slave. Teraz od kierowcy zainstalowalem master i nie wiem czy moge sie tak wpiąć "na chama" czy nie bedzie to powodowac jakiegos zwarcia.

Feniks333
10-02-13, 18:29
Aha rozumiem już o co chodzi. Nie jestem pewien czy u Ciebie da się coś takiego zrobić, w moim przypadku (alarm bloker) Mam sterownik alarmu i drugi sterownik od centralnego zamka. Tak że siłowniki nie są podłączone to sterownika alarmu, tylko do tego drugiego i oba sterowniki spięte razem.

ges
08-06-13, 08:28
dobra lekki odkop, ale jest problem jak podpiąć się pod awaryjne w sensie jak lecą kable i w którym miejscu bedzie najwiecej dostepu żeby pogrzebać ?

Feniks333
08-06-13, 09:50
Najprościej to szukaj pod przyciskiem od awaryjnych.