Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : WOlne obroty w D13B2

pikwas
09-08-07, 07:29
Witam mam problem z wolnymi obotami w mojej hani z silnikiem D13B2 mianowicie chodzi o to że miałem na początku problemy z krokowym ale wyczyściłem go i ustało, jednak teraz np. jak silnik się zagrzeje i wiatrak wejdize na obroty silnik trzyma obroty okolo 1500, na benzynie tego niema, po odłączeniu krokowca poblem ustaje, czasmi obroty nie chca spadac poniżęj 1500 nawet gdy wiatrak jest wyłączony a spadają po gwałtownym wdepnięciu w pedał gazu. Czy ktoś może wiedzie co to możę byc??STawiam na to że coś sie chrzani w kompie gdy przełącze na gaz, jednak moja instalacja gazowa to najprostsza gaznikowa instalacja be zadneg oemulatora ani niczego.

P.S. Komp nie pokazuje zadnych błędów.

Skoti
09-08-07, 09:29
Podobno D13B2 nie lubia gazu i niektore maja wlasnie takie problemy

pikwas
09-08-07, 20:00
Kurcze jak odłącze krokowca to wszystko jest ok, czy rozsadnym pomyslem byloby zrobienie przelacznika odlaczającego krokowca i zalaczanie go tylko przy rannym odpalaniu??(Bez krokowca niema ssania)

HOMASZEK
09-08-07, 22:18
ja mysle i duzo razy było i czytałem o tym na forum że to bolączka chyba większości D13-stek
ja tez nie jestem odosobnionym przypadkiem :)
ale nie mam takich dużych obrotów ustawionych tak jak ty, mam w granicach 800-1000 czasami własnie spada poniżej 800 cuda już robiłem i dalej to samo

pikwas
09-08-07, 22:52
No coz bede kombinowal gdyby mi sie cos udalo poprawic to dam wam znac, dzieki za info

[ Dodano: Pią 10 Sie, 2007 ]
Musze powiedziec ze odziwo po odlaczeniu silniczka krokowego wolne obroty sa na stalym poziomie i ssanie rano tez sie zalacza wiec bede jezdzil bez silnika krokowego