Zobacz pełną wersję : znosi w lewo przy gwaltownym przyspieszeniu
panowie takie pytanie co to może być gdy gwałtownie przyśpieszam i jak jestem w trakcie zmiany biegu to samochód mi ściąga na lewą stronę i to taki niekontrolowany ruch aż dzisiaj prawie mnie wyrzuciło na czołówkę. :zdziwko: tak się dzieje jak wymieniłem sworznie górne i jeden dolny z prawej bo z lewej jeszcze był dobry tuleje wszystkie wymienione na nowe. zbieżność zrobiona na kolach zimowych tego problemu nie było i jeszcze jedno pytanie jak juz mam wymienione wszystkie tuleje to dlaczego słysze taki metaliczny dzwięk na szarpakach nic nie pokazuje a jak jade to tłucze ze juz mnie szlak trafia
Może na początek zamień sobie koła, przód z tyłem i zobacz ? Chyba najtańsza opcja.
Metaliczny dźwiek ... może sprężyna amorka w gnieździe "pracuje".
Z opisu wygląda, ze ktoś poskręcał po wymianie tulei na wiszących zawieszeniach.A ten stuk to najpr.wyrwana tuleja.
ze ktoś poskręcał po wymianie tulei na wiszących zawieszeniach
Bardzo możliwe, dołużmy do tego ewentualną glebe i tuleje mogły się poukręcać
Też miałem taki problem na szarpakach i przy skręcaniu kierownicą coś skrzypiało a nie było widać żadnych luzów na tulejach . Więc pojechałem do znajomego mechanika i on bez oglądania co to powiedział że to sworzeń który wmontowany jest do zwrotnicy . Wymiana nie kosztuje drogo . Sam sworzeń kosztuje ok 45 zł .
no tylko jednego sworznia nie wymieniłem tego dolnego i tak się pewnie dzieje. a te stuki metaliczne to właśnie tak jakby sprężyna się tłukła o coś czy to obiaw ze amortyzator jest juz do d..py?