PDA

Zobacz pełną wersję : znosi w lewo przy gwaltownym przyspieszeniu

bstwojtek
18-06-12, 23:20
panowie takie pytanie co to może być gdy gwałtownie przyśpieszam i jak jestem w trakcie zmiany biegu to samochód mi ściąga na lewą stronę i to taki niekontrolowany ruch aż dzisiaj prawie mnie wyrzuciło na czołówkę. :zdziwko: tak się dzieje jak wymieniłem sworznie górne i jeden dolny z prawej bo z lewej jeszcze był dobry tuleje wszystkie wymienione na nowe. zbieżność zrobiona na kolach zimowych tego problemu nie było i jeszcze jedno pytanie jak juz mam wymienione wszystkie tuleje to dlaczego słysze taki metaliczny dzwięk na szarpakach nic nie pokazuje a jak jade to tłucze ze juz mnie szlak trafia

probestic
18-06-12, 23:27
Może na początek zamień sobie koła, przód z tyłem i zobacz ? Chyba najtańsza opcja.
Metaliczny dźwiek ... może sprężyna amorka w gnieździe "pracuje".

CRX1
19-06-12, 00:13
Z opisu wygląda, ze ktoś poskręcał po wymianie tulei na wiszących zawieszeniach.A ten stuk to najpr.wyrwana tuleja.

Brylant1
19-06-12, 00:25
ze ktoś poskręcał po wymianie tulei na wiszących zawieszeniach

Bardzo możliwe, dołużmy do tego ewentualną glebe i tuleje mogły się poukręcać

Karolniki
19-06-12, 14:00
Też miałem taki problem na szarpakach i przy skręcaniu kierownicą coś skrzypiało a nie było widać żadnych luzów na tulejach . Więc pojechałem do znajomego mechanika i on bez oglądania co to powiedział że to sworzeń który wmontowany jest do zwrotnicy . Wymiana nie kosztuje drogo . Sam sworzeń kosztuje ok 45 zł .

bstwojtek
19-06-12, 18:43
no tylko jednego sworznia nie wymieniłem tego dolnego i tak się pewnie dzieje. a te stuki metaliczne to właśnie tak jakby sprężyna się tłukła o coś czy to obiaw ze amortyzator jest juz do d..py?