Zobacz pełną wersję : wyjazd moją civic 1.3
Witajcie moi drodzy powiedzcie mi, ile miesci sie L do baku civic 1.3?, wiem że można znależć to w manualu, ale moje pytanie sie nie konczy.
Powiedzcie mi jeszcze ile zrobicie tak na pełnym baku KM? i jakie macie średnie spalanie samochodu.
Wybieram sie na wakacje i chciałbym się mniej wiecej przygotować trasa 1200km tam i powrót.
Miałem regeneracje głowicy pisałem tutaj na forum i wymieniana uszczelke i ustawiany zapłon, zauważyłem a może mi się wydaje że auto mniej pali, możliwe to jest?
wielkie dzięki za odp.
vnv_nation
18-06-12, 19:13
Jestes na forum od ponad 3 lat i tak laickie pytania zadajesz? Masakra.. Przez 3 lata nie wpadles na to ze na forum wyszukiwarka dziala i ma sie calkiem dobrze?
No ale takie pytania są fajne:) Odpowiadając można sobie posty ponabijać. Zadając je także:)
To ja odpowiem orientacyjnie, chociaż już rzadko jeżdżę EG3. Do baku wchodzi 45l PB95.
Dziadując strasznie (niskie obroty, nie przekraczać 120km/h, obciążenie to 2 osoby) przejedziesz na tym około 550km. (oczywiście w baku coś tam zostanie, nigdy nie jeździłem do momentu kiedy zabrakło paliwa)
Przeważnie na baku przejeżdżałem koło 360-420 km.
master4444
18-06-12, 19:41
Dziadując strasznie (niskie obroty, nie przekraczać 120km/h, obciążenie to 2 osoby)
Zależy co masz na myśli niskie obroty, bo ja 1,5tyś to bym np nie polecał.
No ale takie pytania są fajne:) Odpowiadając można sobie posty ponabijać. Zadając je także:)
To ja odpowiem orientacyjnie, chociaż już rzadko jeżdżę EG3. Do baku wchodzi 45l PB95.
Dziadując strasznie (niskie obroty, nie przekraczać 120km/h, obciążenie to 2 osoby) przejedziesz na tym około 550km. (oczywiście w baku coś tam zostanie, nigdy nie jeździłem do momentu kiedy zabrakło paliwa)
Przeważnie na baku przejeżdżałem koło 360-420 km.
no mam tych punktów az ponad 50 chyba, strasznie nabijam ;)
co do kolegi vnv i 3 lat no jestem jestem wiem cieszysz sie napewno ;)
hmm ja zrobie 600km na baku jutro najprawdopodobniej...
Ile auto na trasie pali?
Ile auto na trasie pali?
Litości... Zakładam, że skoro jesteś od 3 lat na forum, samochód masz od podobnie długiego czasu... I nie wiesz ile pali? :eek: ale...ale...
http://www.autocentrum.pl/spalanie/honda/civic/v/silnik-benzynowy-1.3-16v-75km-1991-1995/ Jak byś jeszcze kiedyś chciał zapytać o spalanie jakiegoś samochodu...
Na trasie do 100km/h zszedłem do 5,5l. Ale to taka emerycka jazda. Przy prędkości 120-150km/h pali koło 8.5l na sto kilometrów
Wystarczy ze nie bedzie przekraczal 3tys obrotow i 120km/h i w trasie mozna sie zmiescic miedzy 6-7l
Lubie swoje EG3 ale uwazam ze wyjazd nim w daleka trase nie bedzie nalezal do konfortowych ;)
zaskocze Cie auto mam nawet 4 lata, ale jezdze nim tylko teoretycznie po mniescie lub ocinki 50 km raz mialem ponad 1000km(oprócz tego ze głośno i sztywny to całkiem ok sie jechało mam fotele z delsol) ale to nawet nie interesowałem się ile spali... i nie pamietam, stad moja ciekawość przy obecnych cenach paliw
po miejscie auto pali mi 10L, co do 5,5 jest to możliwe?
dzięki za stronke ale już ja widziałem, jednak wolałem Was zapytać ; )
kurde nie wiem czy moge Wam odpisywać bo sobie nabijam punkty.... :D
kurde nie wiem czy moge Wam odpisywać bo sobie nabijam punkty....
Kurde człowieku...przeraża mnie Twój tok myślenia ;|
Kurde człowieku...przeraża mnie Twój tok myślenia ;|
kurde nie nabijaj se punktów ; P hehehehh ;]
3letni troll, no no
Już i tutaj się zaczyna heh
dobra koniec tego...kolego poszukaj a potem zadawaj pytania :o i nikt nie będzie sobie "nabijał punktów" :cool: