Zobacz pełną wersję : Jakie przebuby zewnętrzne do D14Z2 EJ9 sedan
Witam!
Jak w temacie. Jakiej firmy były by najlepsze i możliwie jak ktoś by może miał numery.
Pozdrawiam
Najlepsze bedą OEM:D A na powaznie to nie ma sie co spuszczac nad tematem,kup przegub w pierwszym lepszym motoryzacyjnym. Podstawa jest kontrolowanie raz na jakis czas czy manszeta jest cala,bo jak sie piach dostanie do przegubu,to czy oem czy chinczyk to i tak dlugo nie pociagnie.
Jak idzie najlepiej zdiagnozować, który przegub jest uszkodzony. Kiedy skręcam w lewo jak i w prawo słychać chrobotanie. Możliwe, że oba padły?
Generalnie jeśli jest chociaż jeden padnięty to i tak skręt w prawo czy w lewo to będzie chrobotał! Czy jednak się mylę?
Jak idzie najlepiej zdiagnozować, który przegub jest uszkodzony.
Pojeździj w kółko na maksymalnie skręconych kołach i dodawaj gazu żeby przegub był obciążony, wsłuchaj się z której strony dochodzi ten nieprzyjemny dzwięk.
Podłacze sie:)
U mnie jest problem tego typu ze na skreconych kolach w prawo czy lewo jeszcze jest cisza a sprawdzajac poloski ruszajac nimi na boki sa spore luzy. Co w takim razie bedzie do wymiany?
Podłacze sie:)
U mnie jest problem tego typu ze na skreconych kolach w prawo czy lewo jeszcze jest cisza a sprawdzajac poloski ruszajac nimi na boki sa spore luzy. Co w takim razie bedzie do wymiany?
Jeżeli półoś ma luz wzdłużny, czyli wpychasz i wyciagasz w stronę skrzyni to wszystko jest ok, ten luz musi być ponieważ przy skręcie odległość między przegubem zewnętrznym a wewnętrznym (tym w skrzyni) się zmienia, nie może być na sztywno. Mam nadzieję że o ten luz Ci chodziło