Zobacz pełną wersję : Zagotowany akumulator, brak prondu.
Panowie mam problem, moja Hanka umarła;/ po przyjehaniu z wałcza do szczecina zgasilem auto i po max 5 sekundah hciałem ja odpalic, odpaliłem i odrazu zgasła, cos cykło jak by klema spadła zabrakło jej prądu, podniosłem maske i dymiło sie z aku (zagotował sie), odłączyłem kleme zeby nic sie nie stało, poczekałem i jak ostygł aku spróbowałem, nie mogłem jej odpalic -> ( zahowanie jak brak prądu) a aku znow zaczynał wrzec. próbowałem palić ją na kable, z innym aku i ciągle nic, jak by nie dostawała prondu, bespieczniki, przekaźniki sprawdzone i wszystko ok. Dla jasnosci: mam słupek d13b2 i osprzet wraz z wiązką d16z6 aparat zapłonowy d15b7. Co moze byc przyczyną smierci? Prosze o Pomoc, pozdro
sprawdź kabel idący do rozrusznika czy sie nie poluzował i nie robi zwarcia
jak dobrze rozumiem to gotuje niedługo po tym jak zostaje podłączony do klem ??
tak właśnie, jak wsadziłem kumpla aku to tez zaczoł sie grzac;/
narazie zbieram inf co moze byc przyczyna, i o 18 bede mugł działać bo zostawiłem ją w garazu u znajomego, nawet nie dało rady szyby zamknąć;/ Hoć bym stanoł na głowie i tak niebyło prądu;/
odłącz kabel od rozrusznika i wtedy próbuj ;]
albo kabel albo rozrusznik masz zrąbany, to jest jedyny nie zabezpieczony obwód w samochodzie ;] to tylko tam może iść skoro taki prąd idzie że akku gotuje
Ja mam tylko taką małą prośbę. O ile brak polskich znaków diakrytycznych mnie tak bardzo nie przeszkadza, to słowa "hoć", "mugł", "prond" i "zaczoł" przyprawia mnie o mdłości. W dodatku błędy są automatycznie podkreślane na czerwono. W dobie internetu i możliwości sprawdzania pisowni takie "michałki". Czytać się odechciewa.
A do tego pisanie trzech zdań bez żadnego znaku interpunkcyjnego. A potem zdziwienie czemu nikt nie odpowie i nie pomoże. I tu odpowiedź: ponieważ nie może zrozumieć sensu zdania.
Pozdrawiam.
Na nieistniejącym już NIESTETY forum "Hondapl.org" za takie cuda niektórzy dostawali bana.
zaraz pewnie będzie "jestem dyslektykiem, to nie moja wina!!!!!" hahahaha... "hoć" hahah leje :D
dobrze ze nie.. chonda :P