Zobacz pełną wersję : Honda Civic V gen HB - śruby mocujące zderzaki
Witam,
Nie znalazłem tematu zbiorczego gdzie mógłbym zadać to pytanie, więc pytam tutaj.
Jakiego rodzaju są śruby trzymające zderzak tylny oraz przedni w Civicu V gen. ? Chodzi mi o śruby widoczne od góry jak stanie się na przeciwko zderzaka. Potrzebuję je odkręcić ale sądzę, że mogą się pourywać bo są pozapiekane, więc czeka mnie zakup nowych.
Więc pytam jak wyżej :) Jakie to są śruby (rodzaj itp.)?
o ile mi wiadomo, to wszyscy coś takiego zakładają:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?126293-JDM-Fender-Washers-ju%BF-po-raz-trzeci-Zam%F3wienie-na-sezon-2012
Zwykle 10, wejdzie chyba kazda dlugosc
reaktor, co masz na myśli pisząc, że wejdzie zwykła 10? Temat śrub jest mi mocno obcy, byłbym wdzięczny za poratowanie jakimś linkiem z Allegro żeby wiedzieć czego dokładnie szukać ;)
10, czyli popatrz która śruba będzie pasowała do klucza o rozmiarze 10 :) w każdym sklepie hydraulicznym takie dostaniesz, powiedz tylko "poproszę X sztuk śrub dziesiątek"
10, czyli popatrz która śruba będzie pasowała do klucza o rozmiarze 10 :) w każdym sklepie hydraulicznym takie dostaniesz, powiedz tylko "poproszę X sztuk śrub dziesiątek"
Z tego co mi wiadomo to na klucz ''10'' jest śruba 6mm ;p
Hm.. ale czy Wy nie mówicie o śrubach, które znajdują się w nadkolach/błotnikach?
Chodzi mi o te płaskie śruby, które trzymają zderzak... Te, które widać po podniesieniu klapy bagażnika.
Ahhaaa u mnie w QP są takie wkrety plastikowe z góry i ich jest 5. Z 3 tyg temu wykrecałem zderzak i sie połamały poszedłem do pierwszego lepszego sklepu motoryzacyjnego gościu popatrzył w katalog jakie maja byc i zamówił dobre ;p
Kolo3110, prawdopodobnie mówimy o tych samych śrubach. Nie wiesz co to dokładnie za śruby abym nie musiał czekać na zamówienie, tylko pojechać w miejsce gdzie są i kupić? ;)
kup M6 x 25 z łbem stożkowym albo na klucz 10mm
http://www.civic5g.yoyo.pl/foty/halogeny/halogen_5.jpg
Tak się nazywają ten zaznaczone na zielono?
to są kolki plastikowe, nie sruby. Odkrecasz je srubokretem i wyrywasz. Jak sie urwie to tak jak kolega wspomnial,wez jedna i w kazdym motoryzacyjnym dostaniesz
Chodzi o to, że chcę kupić je zawczasu, ponieważ są zapieczone oraz mają wyrobione gwinty, więc na pewno się pourywają..
Ja tam nie mam kołków żadnych, mam zwykłe śruby na krzyżak :)
No nie wiem jak jest u Ciebie. Ja byłem w sklepie o 9 rano a o 12 juz je miałem a jakie miały oznaczenie??? Nie mam pojecia, a dokładnie to chyba 1.50zł płaciłem za sztuke. A zeby miec pewnosc to weztego srodkowego wykrec i idz a napewno Ci znajda. Jak nie bedzie chciał wyjsc sam przy odkrecaniu to wez płaskim srubowkretem lekko podwazaj a drugim odkrecaj. A jezeli to nie pomoze to podwaz troche mocniej i CI wyjdzie aaa i sie tak nie martw
Kup zwykłe śruby 6mm z łbem na klucz 10mm. Do tego duże płaskie podkładki i masz problem z głowy. A ja się dziwię jak facet może nie znać się na rozmiarach śrub. Tylko nie pytaj o skok gwintu, bo nie mierzyłem :-P