PDA

Zobacz pełną wersję : Duszenie się, brak paliwa, Civic V 1.3 16v 1992r

binekbnk
17-06-12, 01:01
Witam mam taki problem ze swoją Hondą, kiedy jeżdżę normalnie i spokojnie wszystko jest Ok oprócz tego że obroty jałowe są trochę za niskie (ale nie gaśnie) komplikacje zaczynają się wtedy gdy wkręcę ją na wyższe obroty lub dłuższy czas np. na 5tym biegu przycisnę gaz do podłogi, Honda zaczyna się dusić jakby nie dostawała paliwa, a po jakimś czasie pompowania gazem zaczyna szarpać i powoli przyśpieszać ponownie, co może się z nią dziać? Jestem laikiem jeśli chodzi o Hondy to moje pierwsze auto tej marki, proszę o jak najbardziej szczegółową pomoc lub podesłanie do podobnego tematu. Z góry dzięki :)

Brylant1
17-06-12, 01:19
W takim przypadku w pierwszej kolejności wymieniłbym filtr paliwa i obejrzał ten filterek przy pompce paliwa.

Lune
17-06-12, 08:06
A ja bym proponował wyczyścić gaźnik - miałem podobne cuda u siebie.

Muzyk-Grzes
17-06-12, 09:30
.....obejrzał ten filterek przy pompce paliwa.

Napisz coś więcej o tym filterku bo nigdy się z niczymś takim w D13B2 nie spotkałem

Obawiam się że to nie filtr paliwa ,gdyby filtr był przytkany paliwo nie dochodziło by w każdym zakresie obrotów, tu jest pompka mechaniczna i podaje paliwo liniowo do obrotów a nie jak we wtryskach ze stałym ciśnieniem. Tak więc można wymienić filtr paliwa bo nie jest to zbyt drogi interes, ale jeśli to nic nie da przyjżał bym się raczej kopułce, palcowi aparatu i przewodom zapłonowym.

binekbnk
17-06-12, 14:09
Dzięki za rady jutro się zajmę sprawdzaniem. :cool:

binekbnk
18-06-12, 20:32
Po wymianie filtru i wyczyszczeniu gaźnika dalej te same objawy, gdzie szukać dalej? Za słabo wydajna pompka?

yautja
19-06-12, 13:50
Też obstawiam zapchane dysze w gaźniku.

binekbnk
23-06-12, 15:59
Przedmuchałem sprężarką przewody paliwowe i puki co jest Ok ;)

malinkie
26-06-12, 12:49
Sprawdź aparat zapłonowy, przeczyść styki w kopułce jak by znowu się to działo.