Zobacz pełną wersję : Centralny zamek
gadoslaw87
16-06-12, 17:47
witam mam takie pytanie. mam honde civic z 92 roku poprzedni własciciel zapewniał mnie ze auto posiada seryjny centralny zamek ale nie działa bo spalony jakis moduł. gdzie moge dostac taki moduł. jak dopasowac model do mojego auta prosze o pomoc
Seryjny centralny w V genie ? Nie jestem pewien, ale chyba nie występował. Pilot ma jakieś znaczki Honda ?
Pewnie to zwykły, dokładany, uniwersalny centralny zamek. Jeśli rzeczywiście padł cały moduł (nie siłowniki), to naprawiać u speców się tego nie opłaca, samego modułu także się nie opłaca kupić jeśli byś już znalazł, rozejrzyj się na Allegro, takie zestawy centralnych, chodzą w granicach 70zł.
gadoslaw87
18-06-12, 09:20
seryjny seryjny tylko nie z pilota tylko z kluczyka. rozbierałem tapicerke i sa tam kable do zamka wiec to raczej moduł
Aha, z kluczyka, to najbardziej, zapomniałem o takiej opcji ;) Jeśli nie chcesz zmieniać na opcję z pilotem i zadowala Cię kręcenie kluczykiem, to możesz spokojnie dokupić używany moduł (zakładając, że to on jest temu winien) za niewygórowany pieniądz. Montowany jest we wnęce nad głośnikiem w drzwiach kierowcy.
gadoslaw87
19-06-12, 15:24
aha a nie masz moze pojecia jaka by była ewentualna cena takiego przerobienia zamków aby były otwierane z pilota??
Jeśli ogarniesz podłączenie samemu, to zamkniesz się w stówce. Ale widzę, że chyba nie bardzo (bez urazy oczywiście), więc musiałbyś doliczyć koszta robocizny - tu zależnie od tego, u kogo byś robił, jakiś zakład weźmie na pewno z jeszcze dwa razy tyle.