Zobacz pełną wersję : Poszukuję części
Pomyślałem, że może przydałby się nowy wątek na kształt "Szybkie pytanie szybka odpowiedź" ale dotyczący poszukiwanych elementów.
Otóż poszukuję gumek do prowadnic zacisków hamulcowych do Civic 2006 Hatchback 5D 1.8, system hamulcowy Lucas, hamulce tylne. Cały element ma oznaczenie 43014-SMG-E01, ale mi chodzi tylko o te małe gumki-harmonijki.
Na iparts są jakieś zestawy naprawcze ale w większości bez zdjęć i opisów co w nich jest :/
Przeważnie są 2 rodzaje zestawów naprawczych - wszystkie potrzebne gumki, albo wszystkie gumki i tłoczek - samych gumek do prowadnic nie kupisz oddzielnie, może w ASO? - Zestaw kosztuje okolice 20 zł, z tłoczkiem 60 zł - InterCars albo coś podobnego i powinieneś bez problemu kupić.
Intercars, zestaw naprawczy - prowadnice, gumki, smar, śruby - ca. 55 PLN
dobry temat :)
ja poszukuję okrągłej zaślepki do przedniego reflektora (od sekcji gdzie jest żarówka świateł drogowych i postojowych). może ktoś ma na zbyciu? nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale chodzi o reflektor od strony pasażera.
Civic '07 5D EX
Witam!
A może chce ktoś kokpit? Oddam za 0,33l Johny Walkera jeżeli po oględzinach potencjalny nabywca będzie zadowolony. Wymieniłem go jakiś czas temu na brzydszy ale praktyczniejszy od wersji CTR, więc stary wala mi się po piwnicy. IMHO jest w niezłym stanie, więc jeżeli ktoś ma bardzo porysowany a nie chce wydawać kasy w ASO na nowy - może się dogadamy. Dla formalności dodam, że chodzi tylko o sam kokpit, czyli "czarne płaty" wokół szybki prędkościomierza, z dziurami na AC, VSA etc. do wersji przed liftowej i bez halogenów. Jakby co mogę zrobić parę fotek i podesłać.
Pzdr - Artur S.
p.s. wiem, że jest dział "Giełda", ale może nie wszyscy nasi tam zaglądają dlatego pozwoliłem sobie wrzucić tutaj posta. Jeżeli Admin uzna że jednak złamałem netykietę (kto jeszcze z młodzieży pamięta to słowo i zna jego znaczenie ;) ), to proszę o usunięcie lub ewentualne przeniesienie wątku.
To jest trochę robienie wyłomu z działu sprzedam/kupię ale zgadzam się, że byłoby fajniej mieć pod ręką dział do naszych samochodów.
Ja na ten przykład mam do taniego sprzedania używane przez chyba 300km tarcze i klocki na przód od 5D blueprint i ashika oraz kompletne zaciski TRW na przód oryginał.
Podobnie jak Artur też poddam się bez skasowaniu tego post gdyby nie pasowało.
To ja jako winowajca tego wątku może uściślę ;) Nie chodziło mi o coś w rodzaju giełdy, raczej o informowanie się, gdzie można dostać jakąś brakującą część - czasem ciężko znaleźć w dobrej cenie, o ile w ogóle... Bywa i tak, że nie wiadomo dokładnie czego szukać, jakiego zamiennika, jakie ma oznaczenie producenta. Ja tych gumek nadal nie mam, zamówiłem jeden komplet ale z bliska okazało się, że nie pasuje... Ale jeżeli zdarzy się tak, że ktoś akurat ma jakąś część i chce się jej pozbyć to tylko lepiej ;)
A, jeszcze jedna rzecz. Poszukuję również uszczelki pod pokrywę zaworów do 1.8 (R18A). W kilku sklepach zamienniki są w ofercie ale... nie ma w sprzedaży - są "bezcenne" ;) Może ktoś jednak gdzieś dostał? Chodzi o odpowiednik 12341-RNA-A01.
Witam.
Poszukuję zaworu klimatyzacji schowka (taki mały plastikowy okrągły element). W ASO wyceniają go na ponad 60 zł a wart jest nie więcej niż 3 zł;)
Czy orientuje się kltoś gdzie można by dostać jakiś zamiennik albo po prostu oryginał za rozsądniejszą kwotę?
Pozdrawiam.
Piszcie co ktoś potrzebuje, nie robimy z tego tematu giełdy, jeżeli ktoś ma daną część (to pw) jeżeli wie gdzie kupić i za ile to pisze tutaj. Wszelkie nadużycia będą tłamszone bez litości w zarodku :p
Piszcie co ktoś potrzebuje, nie robimy z tego tematu giełdy, jeżeli ktoś ma daną część (to pw) jeżeli wie gdzie kupić i za ile to pisze tutaj. Wszelkie nadużycia będą tłamszone bez litości w zarodku :p
potrzebuje/kupie trojkat ktory znajduje sie przy wydechu tylko nie wiem czy ten 'trojkat' mozna tak poprostu sciagnac i zalozyc nowy