Zobacz pełną wersję : Mrówki !!
Siema , od kilku dni zaawansowanie zabijam mrówki na zewnątrz samochodu jak i w środku pojedyncze sztuki jak na razie w środku ok 11 a na zewnątrz ok 20 , jak się pozbyć ich ? łażą wszędzie po desce rozdzielczej , boczkach drzwi , tylna półka , dach , przednia szyba , pod deskę rozdzielcza do środka w deskę wlazła jedna sztuka , drzwi na zewnątrz . Jak się pozbyć tego cholerstwa ? rozumiem mniej więcej na zewnątrz ale w środku ? jak ?
Haha, z krzesła spadłem. Nie spodziewałem się, że ktoś założy taki temat :D . A swoją drogą to musisz mieć niezły syf w aucie - odrobinki jedzenia, czegoś słodkiego - mrówki do tego ciągnie. Przede wszystkim zmień miejsce parkowania, po drugie posprzątaj auto. Środków na owady nie będę ci polecał bo są trujące dla dzieci i zwierząt. A miejsc przez które mogły się dostać do auta jest sporo (wentylacja, kanaliki odpływowe itp.).
Jest troche różnego rodzaju środków do wybijania "gości", ale raczej coś je przyciąga do Twojego samochodu i musisz się też skupić na tym problemie, bo po wybiciu ich, dość szybko mogą wrócić. Może parkujesz auto 'na ich terenie' :p i teraz się odgryzają ;) A tak serio, to unikaj trawników, krzaków i nie zostawiaj uchylonych okien.
Kumpel stosował kilka razy Formicid i w pewnym momencie odpuściły :)
syfu to ja nie mam :P cukierków tez nie mam ani nic słodkiego . w samochodzie sprzątam co tydzień , wiec nie ma opcji żeby brudno było . Wstyd jak cholera jak sie jeszcze zajeżdża gdzieś do galerii czy coś podobnego .
Pozbyłem sie ! :D mam nadzieje ze nie chodza dalej gdzies po samochodzie :) miały środowisko idealne :D
http://img205.imageshack.us/img205/7492/20120616110351.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/205/20120616110351.jpg/)
Prawe Nadkole :)
;) Polecam tam pojechac Karcherem i to ostro w kazda dziure. Najwiecej syfu tam sie zbiera, szczegolnie na laczeniu nadkola z buda przy dolnej srubie pod progiem.
Dorikin1989
16-06-12, 18:09
A to ****y :P Tego bym się nie spodziewał - nawet Mrówki chcą jeździć Hondą :D
Mrowisko w nadkolu Hondy - tytuł bajki Japońskiej
ホンダのホイールで蟻塚 !!!
NA BANK TO POMOŻE ----> http://www.obrazky.pl/powieksz.php?nr=3309
NA BANK TO POMOŻE ----> http://www.obrazky.pl/powieksz.php?nr=3309
hehe w 100% procentach
Jeszcze sie nie ciesz :) Ja myślałem, że mi wyłażą z nadkola bo tam było najwięcej ale jak prześledziłem ich ściezki to okazało się, że tylko tamtędy przechodzą, mrowisko zrobiły sobie pod akumulatorem :)
Jeszcze sie nie ciesz Ja myślałem, że mi wyłażą z nadkola bo tam było najwięcej ale jak prześledziłem ich ściezki to okazało się, że tylko tamtędy przechodzą, mrowisko zrobiły sobie pod akumulatorem
Tak już przestałem się cieszyć bo dalej chodzą , nie w środku ale na zewnątrz .. w pon szukanie cz2
RadekTymecki
17-06-12, 11:13
idź do sklepu i kup środek na mrówki. kosztuje 8 zł. to są takie mikrokuleczki, które mrówki zabierają do swojego gniazda. 2-3 dni i problem zniknie totalnie.
ja miałem u siebie w domu istną inwazję. nic nie pomagało. kupiłem 2 puszki tego proszku i pozbyłem się ich na dobre. od 2 miechów spokój
Jakbyś mial w kanałach wentylacyjnych to ozonowanie ich powybija. Tylko potem po wlączeniu nawiewu bedzie Ci strzelać suchymi mrówkami:p
nie ma co sie smiac ja z mrowkami walczylem dwa lata, byly wszedzie, zalegly mi sie jak bylem na urlopie w chorwacji 3 tygodnie parkowalem na polu kolo pensjonatu, najpierw zakupilem trutke w puszkach ok 6 szt i poustawialem w roznych czesciach samochodu: bagaznik, silnik, pod siedzeniami itd. po jakis 3 ygodniach mrowki zniknely, ale nie do konca bo od czasu do czasu jakas sie jeszcze przypaletala, potem przyszla zima, samochod parkuje na ulicy, wiec sobie pomyslalem ze jak przyjda mrozy i snieg to sie mrowki wyniosa
niestety nie w kwietniu sie zaczelo, znowu pelno mrowek i strasznie gryzly, wiec nawet nie szlo tym samochodem jezdzic, ze wzgledu na to ze mam dwojke malych dzieci nie chcialem stosowac chemi w sprayu, a w samochodzie zawsze pelno okruszkow
poszukalem na necie trotki ktora nie szkodzi dla luzdi i dzieci, a jest szkodliwa dla mrowek i kupilem na poczatek dwie butelki w sprayu lacznie 1,5 litra trotki, co tydzien spryskiwalem caly samochod na zewnatrz, szyby, ranty drzwi, uszczelki, pomieszczenie silnika, silnik, klapa od bagarznika no i oczywiscie w srodku dywaniki, bagaznik, ramy drzwi, wszstko co sie dalo, na trotce pisalo ze trotka dziala po ok 3 tygodniach, po miesiacu mrowek bylo mniej, ale nadal byly, a mi sie skonczyly butelki wiec zamowilem jeszcze 4 i dalej pryskalem, po jakis 3 miesiacach mrowki zniknely, potem pojechalem na myjnie reczna i i umylem caly samochod recznie, doo dzisiaj nei ma mrowek
srodek trojacy to: celaflor, naturen, spray na mrowki
Proponuje zajrzeć w progi jeśli ich nie możecie zlokalizować. Nie jeden otwór w nich jest, niekiedy tworzą się nowe (rdza) i tam mogą sobie robić mrowisko...
Son - Goku
05-07-12, 17:27
Proponuje zajrzeć w progi jeśli ich nie możecie zlokalizować. Nie jeden otwór w nich jest, niekiedy tworzą się nowe (rdza) i tam mogą sobie robić mrowisko...
Dokładnie !
W tym miejscu są największe syfy jakie auto zbiera.
Więc warto nawet odkręcić te progi i wywalić piach.
I załatać ewentualne dziury ;)
Zwłaszcza na przednim krańcu przy mocowaniu błotników... U mnie już niedługo kłania się robota w tym miejscu. Reszta zdrowa.