PDA

Zobacz pełną wersję : skrzypienie/tarcie w zawieszeniu ITR99rok

TENCIO
07-08-07, 20:03
problem jest tego typu: dopuki autko jedzie na wprost, lub łukiem jest ok, ale przy mocniej skreconej kieorwnicy i po dodaniu gazu spod maski/zawieszenia przedniego dochodzi skrzypienie, tak jakby tarcie gumy o gume. nie jest to metaliczny dzwiek, ani stukot wiec polosioe wykluczam bo nie dobijaja przy ruszaniu, ani nie stukaja przy skreconych kolach, buczenie rowniez to nie jest. dzwiek jest denerwujacy, ale nie ma wplywu na samo prowadzenie autka. obcieranie opon o nadkola tez wykluczylem (opony na hondowskiej feldzie w rozmiarze 195/45/16). dodam ze jadac na wstecznym wydaje mi sie ze nie ma tego problemu. normalnie nie mam pojecia o co chodzi??? sprawdzalem tez czy to czasem nie jest pompa wspomagania, ale tez odpada. dodam ze autko jest niesamowicie sztywne, ale nie mam odniesienia do innej integry niestety...moze to skrzypienie/tarcie to np suche gumy na drazkach???problem wystepuje od jakis 100km.

havok
07-08-07, 20:16
Miałem to samo (?). http://hondatech.pl/viewtopic.php?t=3995 Zmieniałeś olej w skrzyni na MTF?

TENCIO
07-08-07, 20:35
autko dopiero pod koniec tego tygodnia przejdzie gruntowne ogledziny i do tej pory to jedynie nowy olej (motul 300V 5w40 :piwo: ) i plyn chlodniczy zagoscil

[ Dodano: Sro 08 Sie, 2007 ]
dzis zalatwilem sprawe! okazalo sie ze olej w skrzyni nadaje sie do wymiany i mechanizm roznicowy dawal znac o tym. szarpnalem sie na wymiane + zakup MTF'u w aso honda kucza w rybniku. dostalem znizke na wszystko i w sumie za 2.3 litra MTF'u + wymiana i sprawdzenie luzow w zawieszeniu zaplacilem 181.5zł... :aloha: .
DZIEKI ZA POMOC W DIAGNOZIE DLA HAVOK'A I EMG!!! bez was dalej bym sie glowil o co biega!