PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie we Wrocławiu: MAXLIFE półsyntetyk kupię?

Wiatrak
07-08-07, 12:08
Witam,
jestem po remoncie jak to w hondach: pierścienie + uszczelniacze, przejchałem już na mineralnym z 2500 km i pora zmienić na dobry olej. Mechanik poleca półsystetyk, ja myślałem o pełnym syntetyku, ale machanik twierdzi, że bez sensu... itp. Więc jaki olej proponujecie po remoncie? Ja myślę o rekomendowanym przez Was Valvoline Max Life, chyba 10w40?? Tylko gdzie go kupić we Wrocławiu w okolicach Legnickiej? Koło Kauflandu był jakiś sklep? Zna ktoś nazwę sklepu (jakiś znany), cenę?

Pozdro

otis
08-08-07, 10:04
Witam. Wprawdzie nie jestem z Wrocka tylko z Bydgoszczy ale podpowiem Ci, że sieć Inter Cars handluje produktami Valvoline. Może mają punkt we Wrocławiu.
A z innej beczki powiedz mi ile kosztował cię ten remont? Na jakich częściach? Z planowaniem głowicy czy bez? Itd?
Pozdrawiam!

Sputnik
08-08-07, 10:58
zapytaj na www.srtw.pl

Wiatrak
08-08-07, 14:00
Witam. Wprawdzie nie jestem z Wrocka tylko z Bydgoszczy ale podpowiem Ci, że sieć Inter Cars handluje produktami Valvoline. Może mają punkt we Wrocławiu.
A z innej beczki powiedz mi ile kosztował cię ten remont? Na jakich częściach? Z planowaniem głowicy czy bez? Itd?
Pozdrawiam!

Remont kosztował mnie 900 na częściach z hurtowni, zaufałem mechanikowi, zrobił na czarno. Nic nie cieknie, ani milimetra ubytku oleju nie zobaczyłam. To co zrobił (wkleiłem dokładnie z kartki jaką mu dałem):
1. Pierścienie, najlepiej firma CTI (tańsze od RIK ale mogą być).
2. Uszczelniacze zaworów, najlepiej ASO.
3. Wymiana wałka rozrządu, jest w bagażniku.
4. Uszczelka wałka rozrządu, najlepiej firma Tacoma.
5. Uszczelka wału, najlepiej Tacoma.
6. Uszczelka pod głowicą, najlepiej ASO.
7. Uszczelki kolektorów, jakakolwiek firma.
8. Uszczelka pod pokrywą zaworów, jakakolwiek firma.
9. Planowanie głowicy.
10. Regulacja zaworów.
11. Pompa wody, firma jakakolwiek.
12. Usunięcia katalizatora.
13. Zmiana oleju + filtr oleju.
14. Filtr paliwa.

ceelx
08-08-07, 14:27
:bicie: po mineralnym chcesz zalac polsyntetyk ??

smoq123
08-08-07, 15:01
tak się robi po remoncie...

ceelx
08-08-07, 15:08
pierwsze slysze :/
wiem ze nalezy wymienic po 500-1000 km ale zeby zalewac gestrzym olejem a pozniej rzadkim

Sputnik
08-08-07, 15:15
Zawsze sie zalewa na wstepie najtańszy olej.Czemu nie chcesz zalać syntetyku?Na srtw user mammoth handluje olejami motul i castrol,ma dobre ceny,napewno sie dogadacie

smoq123
08-08-07, 15:19
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=32871

ceelx
08-08-07, 15:19
najtanszy nie znaczy innej lepkosci i gestosci !!
ale ilu mechanikow tyle sposobow...

Sputnik
08-08-07, 15:21
Mówiąc najtańszy miałem na myśli mineralny