Zobacz pełną wersję : Różnice w zawieszeniu
Chciałbym się dowiedzieć czy w 6gen zawieszenie jest we wszystkich modelach takie samo, tzn. czy np. coupe i hb ma te same amorki i springi czy czymś się różnią? mocowaniami? Lamerskie pytanie bo myślę, ze wszystko to samo ale chcę się upewnic :?
szczerze to nie wiem, ale jak mialem amorki na przód do 3D 6gen. to chcial je Jinjet do 5D, no i dzwonil mój znajomy do producenta, a tam powiedzieli ze nie beda do niego pasowac. Byc moze sprawdzil w katalogu, a tam kazdy model mial inne oznaczenia, a w rzeczywistosci sa wszystkie takie same, ale nie wiem, stwierdzam coi mialo miejsce.
podobnie mielismy z pawlem z 5g do 6g moje sprezyny pasowaly ale moze dlatego ze to 3D oba byly ale jak jest z inna buda ciezko stwierdzic ...
5D ma na pewno inne zawieszenie z tylu niz 3D.
mi chodzi konkretnie o roznice coupe vs 3d
Hmm na 90% sadze ze to jest to samo ... a nie masz mozliwosci obejrzenia nowych amorkow i sprezyn do cupe i do 3d na zywo ?! popros na jakims slepie czy magazynie i poprostu sprawdz czy sa identyczne no innej opcji nie widze ...
Moze ktos ma EPC, to sprawdzi?
Robiłem u siebie niedawno amory z przodu. Niby to samo, ale KYB twierdziła, że nie pasują od 3d i 5d i wskazali mi inne. Cena wyższa o 70 PLN za sztukę :( Cholerne Amerykańce :x
no 3d a 5d to jest roznica ze chyba nawet sprawdzac nie trzeba :roll:
A mowimy o zwyklym hatchbacku i hatchbacku z przedluzonym tylkiem (czyt. Coupe) wiec sadze ze to jest to samo, dali tylko nowa bude nie sadze by chcialo im sie zmieniac inne rzeczy.
bedzie pasować. ostatecznie mogą się wersje silnikowe różnić, ale nie mocowaniami, a twardością. 5d to wynalazek i nie należy tego traktować na równi z 2d, 3d i 4d :D