PDA

Zobacz pełną wersję : spryskiwacze mgłowe reflektorów

minime
07-08-07, 07:58
Czołem,
zastanawiał sie może ktoś nad spryskiwaczami mgłowimi np od citroena C3 omawianymi wielokrotnie aby zamontowac je w zderzak w celu spryskiwania reflektorów.
Myslicie ze zda egzamin. To znaczy wiem ze bedzie pryskac ale czy jednoczesnie bedzie w miare skuteczne ?

Mysle nad takim rozwiazaniem ale nie stosujac dodatkowej pompki spryskiwacza tylko nad podlaczeniem to w jeden system....ktos moze slyszal o podobnym montazu ...?

pozdro
mini

Konrad84
07-08-07, 08:14
Wydaje mi się że bez pompki będzie kicha. Obniżysz ciścnienie to na szybę może nawet go nie wystarczać. Do reflektorów przyda się większe cinienie.

minime
07-08-07, 08:32
może , wydaje mi sie
wlasnie nie chodzi mi o stwierdzenie : moze tak moze nie ....
tak odpowiadaja zwykle mechanicy forda a pozniej pojawia sie post uzytkownika na ich forum :
"Wymienilem juz wszystko - co jeszcze moze byc nie tak?"

ok , to sprecyzuje :
czy spryskiwacze oryginalne w civic'u maja niezalezna pompke ? i czy spryskiwanie reflektorów polaczone jest ze spryskiwaniem szyby czy wlacza sie je osobno ?

z gory dzieki
pozdro
Mini

Lcfr
07-08-07, 09:33
[ok , to sprecyzuje :
czy spryskiwacze oryginalne w civic'u maja niezalezna pompke ? i czy spryskiwanie reflektorów polaczone jest ze spryskiwaniem szyby czy wlacza sie je osobno ?

z gory dzieki
pozdro
Mini

które spryskiwacze bo nie napisałes....

spryski reflektorów, które sa w civic seryjnei maja odzdizielna pompke(jak kazda sensowana instalacja do spryskiwania reflektorów)
Dzieje sie tak dlatego, ze pompka do reflektorów jest troszeczke inna i daje inne cisnienie(wieksze)

Moim zdaniem montaz dodatkowych spryskiwaczy do seryjnego zasilania (wodą) nie ma sensu poniewaz bedzie za male cisnienie i jedeynie co sie poprawi to Twoje samopoczucie.

Ja zrobiłem to tak, z dołożyłem 2 dysze na zderzaku i dodatkowy zbiorniczek plynu z 2szt pompek-kazda daje na 1 lampe.Wtedy cisnienie jest wieksze.
Dysze sa chyba od UNO :) - 3drożne - oryginaly do 5 gebna truuuuuuuuuuudno dostac ;/
zbiorniczek od civichb (2 pompki)
wiecej szczegółow w moim opisie auta.

a seryjną instalacje ma chyba AndMall - poszukaj w jego opisie auta.

civicmax
09-08-07, 09:32
W 6 gen mam tak, spryskiwacze od skoda octavia z allegro za 50 zł dysze spryskiwaczy chowane sa pod zderzak , wyskakuja w momencie spryskiwania, wyglada to full profesionalnie:) DO tego kupujemy jakis zbiorniczek na plyn , bo ten ktory masz do szyb taka pompka do spryskow lamp wypila by go w parenasice sekund:) No i oczywiscie pompka wysokocisnieniowa takze z allegro do tego rureczki...dzien roboty i masz spryski..koszt jak dobrze pokombinujesze to zamknie sie w 200 zł , u mnie zalozone jest z okazji xenonow ...pzdr

AndMal100
09-08-07, 09:38
Zapraszam do temetu opisującego moje auto. JEst tam godkładnie opisane jak zamontować orginalny fondowski zestaw spryskiwaczy..... :d

Na prośbe dodoaję link..:)

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=6325&start=0

BR
AM