Zobacz pełn± wersję : Co to oznacza??
Kupiłem sprowadzon± z Niemiec Hondzie. Zaitrygowała mnie taka plastikowa naklejka nad bocznymi migaczami Comfort- co to znaczy- bo widziałem też tak± na innej Civice, czy to oznacza jaki¶ typ wyposażenia, czy może jaki¶ niemiecki wymysł?
też mam tak± ;) :
D14A8, klima, ele. szyby, ele. lusterka - 5D z klim± i bajerami to może dlatego "comfort"?.
też mam tak± ;) :
D14A8, klima, ele. szyby, ele. lusterka - 5D z klim± i bajerami to może dlatego "comfort"?.
Też mam klime, elektryke, poduszki i pełne lakierowanie ale naklejke mam "City Edition" :aloha: Były jeszcze "College". To chyba jakie¶ specjalne wersje, nie wiem...
Zauważyłem że ojciec ma wersję COMFORT - i tak jak piszecie klima elektryka, ale przede wszystkim zauważyłem że tonacja koloru tapicerki jest w ciemnych kolorach. Pozatym z tyłu spoiler fabryczny z 3 ¶wiatłem stop. Czyli deska czarna, siedzenia z lepszego materiału. U mnie wszystko jest raczej szare. To tyle co zauważyłem. pozdrawiam
Czyli widze, że s± różne naklejki- piszcie dalej może w końcu kto¶ to rozgryzie ;)
Czy wasze 5d z napisami comfort, city edition i college s± sprowadzone z niemiec (oprócz 7zbiniu bo już wiadomo) ??
BEREN - spojler kto¶ dokupił.
Taa z niemiec. Może i dokupił, zupełnie możliwe. Natomiast widziałem już nie jedn± D14A8 z takim samym spojlerem, także wydawało mi się iż jest oryginalnie montowany.
No więc wydaje mi się, że to niemieccy dealerzy robi± sobie jakie¶ wersje wyposażeniowe i je nazywaj±. W Polsce tego nie było.
[ Dodano: Wto 07 Sie, 2007 ]
Ja mam spojler który kupiłem w ASO razem z samochodem (do wyboru były 4 rodzaje 1. Orginalny 2. Orginalny z 3-cim stopem 3. Z akcesoriów 4. Z akcesoriów z 3-cim stopem). Spojlery montowane były dopiero u dealera - niestety (¶ruby mocuj±ce pokryły się rdzawym nalotem już po 4 latach).
Czy wasze 5d z napisami comfort, city edition i college s± sprowadzone z niemiec??
Moja jest z Niemiec, bez spoilera, tapicerki jasne... takie naklejki widziałem też na V gen. (inny wzór ale napisy te same)
Jest to zupełnie możliwe, tym bardziej, i to też widziałem w innych egzemplarzach - z szyby zdjęte zostało 3 ¶wiatło stop i dziury za¶lepione ¶rubami. Także ew. były jakie¶ akcesoria do dostania u niemieckich dealerów, i naklejki też se wprowadzili na niemiecki rynek. Zreszt± jak widać w niemczech wiele wynalazków wprowadzono, np. osławiona zwężka ;)
Moja Hanka, ma chyba spojler doprawiony, bo 3 stop jest na szybie i spojlerze, ale ¶wieci tylko spojler. Może by¶my spróbowali wprowadzić jak±¶ klasyfikacje co miał dany model naklejkowy :) Moja ma klime, 2 AIRBAGI, tapicerka jasna welur, elektryka z przodu- ciekawe może jest jeszcze czwarta nazwa, bo Comfort powinien być wypasiony, a przecież s± Hanie z elektryk± na tylnie szyby i z szufladami pod siedzeniem?
Może lista niemieckich wersji wyposażeniowych:
Seria:
2xAirBag, el.szyby przód, el. lusterka.
Comfort:
2xAirBag, el. szyby przód, el. lusterka, klimatyzacja
Kolor tapicerki wybierał klient przy zakupie.
Ma kto¶ dane dotycz±ce wspomnianej wersji College i City Edition?
...a ja nie mam naklejki:( mam tylko aerodeck 1.8vtec :brawo2:
ja nie mam zadnej nalepki a mam klime el. szyby lusterka drewnopodobna deska rozdzielcza i ten nieszczesny spojler o ktorym tyle mowy.
Ps. kupiony w salonie w lodzi 1.4is 5d d14a8 wiec nie wiem ocb. z tymi nalepkami
A ja mam ABS, dwa ja¶ki, el.szyby i lusterka, klime i nie mam żadnych naklejek. Auto sprowadzone z Niemiec :-)
Ja mam wersje College z 96:) i ma 2 poduszki, wspomaganie, el szyber i na tym koniec luksusów:) Też ¶ci±gana z de
ja tez mam wersje college kolor czarny tapicera welur czarny w kolorowe malutkie kreseczki, wspoma, 2x srs, central, bez szyber. od niemcow salon autopark henselheit-honda niestety nie pamietam z jakiego miasta.
city edition .... d15z3 wiec mozemy wnioskowac ze vtec e to zawsze city, elektryka przod, elektryka lusterka, klima, 2x jasiek, niby drewno itp
D15Z3 City Edition
D14A5 College ??
:huh:
D14A5 potwierdzam College ale juz przeprobione na A2 (90KM) ;]