PDA

Zobacz pełną wersję : Pióra wycieraczek - jakich używacie ?

skorpion7
13-06-12, 13:05
Mam dylemat z kupnem piór wycieraczek i jestem ciekaw jakich używacie.
Napiszcie jakich używacie, cenę jak pamiętacie i czy jesteście zadowoleni.

Brylant1
13-06-12, 13:17
Powiem ci że kupiłem w kauflandzie dwa pióra za niecałe 20zł i już ponad rok działają, więc niema co przepłacać.

sweet
13-06-12, 15:37
Ja to moje płaskie w Praktikerze przypadkiem kupiłem. Zmieściłem się na pewno w 35zł.
Nie ma co się rzucać na drogie bo a nóż coś z takimi się stanie i zawału niektórzy mogą dostać:) Taniochy to wyrzucisz, kupisz następne i jazda

Krawiec
13-06-12, 15:58
Na przód poprosiłem sprzedawcę o wycieraczki firmy BOSH - od lat je kupuję - sprawdzone, nie ma powodów do narzekania, nie pamiętam ile płaciłem, ale wiem że się zdziwiłem że tak mało. Raz miałem jakieś tańsze to strasznie "skrzypiały" o szybę. Na tył mam jakieś byle co - tam może być.

MadSkillz84
13-06-12, 18:03
Ja kupiłem płaskie Valeo i są dobre,dałem 40 chyba złotych za parę.

Jasiu
13-06-12, 18:25
W moim pierwszym wozie, EG3, miałem wycieraczki za 6zł z przeceny w Kauflandzie. 2 lata ścierały bajeczka i sprzedałem auto razem z nimi-nadal ścierającymi jak należy. Mam też doświadczenie z Valeo takimi płaskimi i strasznie byłem zawiedziony. Po 2miesiacach kibel. Mazały szybę i jakby były nie dociśnięte do szyby. Przy większej prędkości i włączonych wycieraczkach, latały jakby miały zaraz odfrunąć...

Znajomy kupił sobie dwa różne pióra, lewe Bosch, prawe jakaś chińszczyzna i żadnej różnicy, ale po kilku miesiącach Bosch mazał szybę gorzej niż chińczyk.
Jestem zdania że jedynie wycieraczka tradycyjna (blaszana) robi robotę jak należy i dolega do szyby. I nie warto też przepłacać - ale to tylko moje zdanie i moje doświadczenia :)
Pozdrawiam

karas
13-06-12, 20:41
Od lat uzywam polskich wycieraczek MOTGUM polecam bo naprawde na długo starczaja i bardzo dobrze radzą sobie z oblodzona szyba w zimie . Dokładnie tez uważam ze tylko tradycyjna wycieraczka robi robote. Banany sa do kitu -owszem przez pare pierwszych miesiacach sa super ale pozniej sie maza szybe Za to fajnie wygladaja

minidet
14-06-12, 20:36
Ja używam zwykłych Motgum, koszt około 10-15 zł/szt. u mnie zbierają od ponad 2 lat i dopiero teraz powoli się kończą . Relacja cena/jakość= bdb. Valeo są droższe, a wystarczały mi zawsze równo na 1 rok.
Jeśli nie znajdziesz w sklepie to można od nich zamówić bezpośredniohttp://www.wycieraczkisamochodowe.com/cennik-wycieraczek/samochody-osobowe/honda/

MikeFoto
14-06-12, 21:10
A jak często czyscicie pióra wycieraczek?Bo jeśli wam marzą to radzę wziąć np denaturatu i dokładnie wyczyścić pióra wycieraczek i wtedy sprawdzić.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Kodzak
14-06-12, 21:21
Ja zapodałem BOSCH Aerotwin czy jakos tak i całkiem spoko zamiatają.

lukwycz
14-06-12, 22:44
Ja też mam Boscha Aerotwin płaskie. Za komplet (3 sztuki) dałem chyba 100-110zł. Działają świetnie.

nikog0
14-06-12, 22:47
Ja kupiłem na wiosne 2x valeo (nie aerotwin), chyba coś koło 50 zł dałem, niby dobrze ścierają, ale czasem zacierają , niedawno na grouponie widziałem aerotwin prawie 2x taniej..

A jak często czyscicie pióra wycieraczek?Bo jeśli wam marzą to radzę wziąć np denaturatu i dokładnie wyczyścić pióra wycieraczek i wtedy sprawdzić.

rak na jakiś czas przemywam, ale nie denaturatem, tylko zwykle jak są mokre chusteczką przecieram z brudu...

MikeFoto
14-06-12, 23:27
Boscha Aerotwin płaskie.

Wczoraj właśnie takie zakupiłem. Jutro założę i potestuję.