PDA

Zobacz pełną wersję : chip tuning box

macieqy
11-06-12, 22:30
Witam,

Wiem, że dział trochę nie ten, dlatego proszę o przeniesienie moderatora do stosownego ;).....

Krótkie pytanie, co to za jaja? Wierzymy w to, czy nie?

http://moto.allegro.pl/chip-tuning-box-25km-honda-civic-1-4is-16v-90km-i2369404130.html

MadSkillz84
11-06-12, 22:34
To zależy,jeśli wierzysz w bociany przynoszące dzieci i mikołaja to i w to uwierzysz:D

macieqy
11-06-12, 22:36
Nie nie...dla mnie to debilizm...po prostu chciałem poznać opinie, czy ktoś się skusił i nie żałuje wyrzuconej stówki :)

MadSkillz84
11-06-12, 23:01
Ja osobiście nie próbowałem,nie zamierzam i odradzam komukolwiek kto kocha swoją Hanie.

Vincent
11-06-12, 23:02
Nie dalej jak miesiąc ktoś o to gdzieś tu pytał. Legenda głosi że działa to tylko przy silnikach golfa :cool:

P.S Szkoda czasu na czytanie opisu a co dopiero 100zł :p

sucharek
12-06-12, 08:25
dość ciekawa rzecz jeśli wogle działa co z reguły jest zadkoscia znajac zycie zmienia parametry czunikow z sygnałem do komputera ciekawe tylko w jakim stopniu jak dla mnie jesli dziala to za te pieniadze warto (jesli) wiec kup to przynajmniej będziemy wiedzieć

mickee
12-06-12, 13:38
Te badziewia z reguły oszukują kompa żeby myślał, że jest cały czas zimny i lał więcej paliwa. Czujniki temp. są rezystanyjne więc ten "chip" to rezystor, który odpowiednio zmienia wartość czujnika. komp dostaje info że silnik jest zimny i daje bogatszą mieszankę. I to jest warte 100zł... jeśli chcesz to możesz kupić rezystor za ok. 50gr do 1zł max i potestować.

Karolniki
12-06-12, 19:48
Nie dalej jak miesiąc ktoś o to gdzieś tu pytał. Legenda głosi że działa to tylko przy silnikach golfa

Tak jest kup sobie VieśWagena to będziesz mógł powiedzieć że niby działa a tak na serio to lipa która może spowodować że będziesz zmuszony zrobić później remont w twojej Hani

Poll
12-06-12, 20:08
Jakie więcej paliwa? Wtedy Ci go nie będzie przepalać i tyle z Twojej mocy...

Thomas80
12-06-12, 20:12
powiem tak, z gówna bata nie ukręci:cool: tyle w temacie
a tak nawiasem mówiąc, to np żeby w b18 był przyrost 25KM to trzeba kilka tys PLN wydać, nie wspominając o d14 z którego ledwo da się wykrzesać 10KM więcej i to przy jakim nakładzie finansowym.

sucharek
12-06-12, 22:46
no :) ale weźmy pod uwagę ze nie ma człowieka który kupi i jasno stwierdzi czy działa czy nie

kuster
13-06-12, 16:21
nie lepiej zmienic kompa i zainwestowac w strojenie?

Guscioren
13-06-12, 17:42
Za 120zl nie wymienisz kompa (przynajmniej w moim przypadku) o strojeniu nie wspomnę :D. Wolał bym chyba dać te 120zl na jakaś fundacje niż katować silnik takim shitem :P
Jeszcze lepsza reklama czasami leci na tvn Turbo co niby zabezpiecza silnik, zmniejsza spalanie i ogółem bez oleju można przejechać 1xxxx km. Błagam :confused:

RadekTymecki
14-06-12, 10:14
nie ma uniwersalnego chipa, chyba że pod auto totalnie seryjne. wtedy może... a tak jak modzisz i kupisz taki chip box to jest to kasa wyrzucona w błoto. lepiej stroić pod swoje mody

MikeFoto
14-06-12, 11:25
Oj tam, oj tam.....kupi czipa, do tego zestaw magnetyzerów (powietrze, paliwo, inne) i bedzie z 50KM wiecej, spalanie mniejsze o 4L :)

Dorikin1989
14-06-12, 11:30
Jakby to było takie proste...
Myślisz, że ludze są głupi i zamiast wydawać grubą flote na doloty, wydechy, kolektory czy inne c**** muje nie woleli by kupić takiego magiczego Chip Tuning Boxa? C`mon...

Poll
14-06-12, 20:35
A jest może jakiś magnez na dupeczki do 5D, bo jakoś pod remizą bardziej na golfy idą i bmw? ; ((

Guscioren
15-06-12, 16:03
A jest może jakiś magnez na dupeczki do 5D, bo jakoś pod remizą bardziej na golfy idą i bmw? ; ((
http://desmond.imageshack.us/Himg294/scaled.php?server=294&filename=civic5dbassior07hk0.jpg&res=landing
Ponoć na takie coś lecą dupeczki od BMW i Golfów :D Ewentualnie wstaw rynne zamiast tłumika kocowego i Neony oczywiście Oczo****e :D

SHAHRAJ
15-06-12, 19:06
I jak najwięcej "JACKY" z hipera ;)

Poll
15-06-12, 21:59
Dałeś mi nadzieje. Nie biore już chip tuningu, tylko widziałem fajną rynnę fi15 na złomie. A pod maską pewnie D14 ze zwężką haha

MikeFoto
15-06-12, 22:36
A pod maską pewnie D14 ze zwężką haha

Z gazem, choć to rzecz oczywista!

Zaspawane klamki, siatex, druteks, ciemne jak smoła szyby(wszystkie), neony pod autem, świecące spryskiwacze i wentylki, kostki na lusterku, stroboskopy w lampach, listwy chromowe gdzie się da, wloty na masce (zaślepione oczywiście), brewki, naklejka na wlew paliwa (oczywiście jeśli mamy klapkę prostokątną - to naklejka musi być okrągła), listwy led dookoła świateł mające służyć za światła dzienne, białe naklejki na tarcze zegarów,....
jak kolega nie ma, to szybciutko, szybciutko na allegro i kupujemy!:p:p

Vincent
16-06-12, 11:43

Kup golfa II za 500zł w gazie do tego rynna zamiast tłumika i dziewczyny spod remizy będziesz musiał wyganiać z auta :p

kuster
16-06-12, 11:49
Za 120zl nie wymienisz kompa (przynajmniej w moim przypadku) o strojeniu nie wspomnę . Wolał bym chyba dać te 120zl na jakaś fundacje niż katować silnik takim shitem :P
no za 120 nie wymienisz ale za jakies ~600 PLN masz kompa + przejściówke + strojenie -> co daje nam już wieksze pole manewru jakbys w przyszłości np. chciał zmienic silnik

wiem... 120zł a 600zł to jest konkretna różnica ale po co wywalac pieniądze na coś co i tak nie da żadnego efektu?

Poll
16-06-12, 18:42
Już zbieram na te gadżety od mike, a o gazie sekwencyjnym marze na razie. Teraz mi jakiś Pan Henio zamontował, trochę dławi, ale spoko ;D

Vincent - Ty też weź i będziemy mieli takie same objawy, jak w hondach. Co u mnie to u Ciebie ; D Chyba ten sam typ składał i zły dzień miał ; )))

Guscioren
16-06-12, 21:45
no za 120 nie wymienisz ale za jakies ~600 PLN masz kompa + przejściówke + strojenie -> co daje nam już wieksze pole manewru jakbys w przyszłości np. chciał zmienic silnik

wiem... 120zł a 600zł to jest konkretna różnica ale po co wywalac pieniądze na coś co i tak nie da żadnego efektu?
Czytanie ze zrozumieniem sie chyba kłania :)?
Pisałem gdzieś żeby to kupić bo jest taniej niż zmiana kompa ;)?

kuster
19-06-12, 18:31
Czytanie ze zrozumieniem sie chyba kłania ?
Pisałem gdzieś żeby to kupić bo jest taniej niż zmiana kompa ?

w Twoim przypadku najwidoczniej też ;] a przynajmniej pisanie ze zrozumieniem (zwłaszcza ta ostatnia linijka)

Poll
19-06-12, 21:26
Nie gadajcie tylko szybko nabierajcie te chipy bo idą jak masło, a potem się dziwicie czemu wasz taki sam civic wyprzedza...

MikeFoto
20-06-12, 10:19
Nie gadajcie tylko szybko nabierajcie te chipy bo idą jak masło, a potem się dziwicie czemu wasz taki sam civic wyprzedza...

Skoro tak to wezmę 3. Zmostkuję to mocy będzie x3.