PDA

Zobacz pełną wersję : jaki mikser D15B3

pawel173f
11-06-12, 13:22
Witam.
Mam problem z doborem miksera do tego silnika i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.
Na razie chciałbym zakupić jak najtańszym kosztem mikser, lecz, aby to nie był używany blos za 300zł...
Musze wymienić, gdyż mam taką zwężkę w tej chwili, że nie mogę na benzynie wykręcić nic poza 3,5k obr bez szarpania i duszenia się silnika... Na gazie jak się domyślacie tez nie jest to rewelacja, a spalanie nie spada nigdy poniżej 10l (w gazie).
Podejrzewam właśnie tą felerną zwężkę.
Czy mógłby mi ktoś doradzić jakiś mikser, który nie zabije mojej Hani.

W sumie to najbardziej to interesuje mnie wewnętrzna średnica jaka musi być spełniona abym przynajmniej do tych 5 tys dojechał bez zgrzytów...

Od razu dopisuję, że nie mam aspiracji rajdowych i do 9k nie chcę jej kręcić, ale czasami mam problem z wyprzedzeniem tico bez obawy o koszty...

pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie odp

yautja
12-06-12, 09:52
Jeśli budżetowo, to szukaj miksera do VW (Pierburg 2E bodajże - ta sama średnica na gaźnik). Dedykowany mikser 2-komorowy BRC kosztuje około 200 PLN, czyli niewiele mniej niż BLOS. Inna sprawa, że miałem mikser BRC a teraz mam BLOSa i wielkiej różnicy nie odczuwam, czyli ten BRC nie jest zły.

pawel173f
13-06-12, 09:23
Dzięki wielkie za odp, ale mam jeszcze jedno pytanie.
Czy ten 2-komorowy BRC dużą zwężkę robi?
Kiedy zaczyna się dusić silnik przy tym mikserze, a kiedy przy tym od VW
I jeszcze jedno. Gdzie takie miksery kupić?
Bo coś ciężko mi znaleźć dedykowanego...

rooter666
13-06-12, 10:19
przy mikserze musi być zwężka, pomierz swój i porównaj z wymiarami tego
http://www.drypa.pl/produkt201_MIKSERY_-_Miksery_-__-_Mikser_Honda_1_5.html

yautja
13-06-12, 11:52
Tan pokazany powyżej mikser jest do D15B2. Mój BRC był sprowadzany na zamówienie. Zwężkę jakąś tam robi, bo musi żeby działać. Nigdy mi nie dusił silnika - kręciłem na nim do 9 tys. i prędkość z 4 osobami i bagażem podchodziła pod 180. Co do miksera od VW to nie wiem, jak działa. Nie miałem z nim styczności poza tym, że widziałem u ludzi z Forum, że mają taki i pasuje.