PDA

Zobacz pełną wersję : Nawiew - civic 5gen

k.pro
11-06-12, 10:28
Witajcie mam takie pytanie kolega stwierdził i teoretycznie ma racje dając nawiew max na zimne powietrze,
powietrze leci delikatnie chłodne a nie zimne jak na zewnatrz, wiem że to nie klima ale nie powinno być one takie jakie warunki na zewnatrz panują?

jest to normalne?, czy nie i od czego zacząc i jak hehe
dzięki.

PlushaQ
11-06-12, 11:33
No właśnie jest to jakiś problem V gen'a jak zauważyłem. Ja osobiście podejrzewam, że tak czy inaczje powietrze śmiga przez nagrzewnicę, która skręcona na "zimne" i tak jest lekko ciepła i daje taki efektj aki daje.
Powiem tak… to jest moja obserwacja, nie wiem - może jest na to jakieś rozwiązanie i również chętnie poczytam jeżeli takowe się pojawi.

zakit
11-06-12, 11:39
tez mi sie tak wydaje ze leci lekko cieple

k.pro
12-06-12, 01:21
tez mi sie tak wydaje ze leci lekko cieple

no to niezła LIPA panowie!.

birchie
12-06-12, 07:22
Też mi się tak wydaje, aczkolwiek sprawdź czy "kołek" od regulacji temperatury, do którego dołączona jest linka (pod schowkiem) jest w skrajnym położeniu, kiedy suwak ustawiasz na "zimne"

piotrstrojek
12-06-12, 08:00
Wg moich obserwacji linka która steruje nawiewem jest ciut zakrótka i skok suwaka na panelu jest również odrobinę za mały, dlatego zależy wszystko jak jest zblokowana linka przy zaworze. Generalnie ja wykonceptowalem taki patent że wypinam linkę z mocowania, przesuwam suwak na max zimne następnie zakładam linkę i przed umieszczeniem jej w zatrzasku na maxa przesuwam zawór na "zamknięty" efekt jest taki że wreszcie zawór zostaje zamknięty w 100% albo przynajmniej na tyle że nagrzewnica ogrzewa się w bardzo znikomym stopniu ;)

Raczej nic innego się nie wymyśli :P

Brylant1
17-06-12, 01:39
U mnie leciało delikatnie ciepłe powietrze ale tylko do chwili wystudzenia nagrzewnicy.