Zobacz pełną wersję : Nawiew - civic 5gen
Witajcie mam takie pytanie kolega stwierdził i teoretycznie ma racje dając nawiew max na zimne powietrze,
powietrze leci delikatnie chłodne a nie zimne jak na zewnatrz, wiem że to nie klima ale nie powinno być one takie jakie warunki na zewnatrz panują?
jest to normalne?, czy nie i od czego zacząc i jak hehe
dzięki.
No właśnie jest to jakiś problem V gen'a jak zauważyłem. Ja osobiście podejrzewam, że tak czy inaczje powietrze śmiga przez nagrzewnicę, która skręcona na "zimne" i tak jest lekko ciepła i daje taki efektj aki daje.
Powiem tak… to jest moja obserwacja, nie wiem - może jest na to jakieś rozwiązanie i również chętnie poczytam jeżeli takowe się pojawi.
tez mi sie tak wydaje ze leci lekko cieple
tez mi sie tak wydaje ze leci lekko cieple
no to niezła LIPA panowie!.
Też mi się tak wydaje, aczkolwiek sprawdź czy "kołek" od regulacji temperatury, do którego dołączona jest linka (pod schowkiem) jest w skrajnym położeniu, kiedy suwak ustawiasz na "zimne"
piotrstrojek
12-06-12, 08:00
Wg moich obserwacji linka która steruje nawiewem jest ciut zakrótka i skok suwaka na panelu jest również odrobinę za mały, dlatego zależy wszystko jak jest zblokowana linka przy zaworze. Generalnie ja wykonceptowalem taki patent że wypinam linkę z mocowania, przesuwam suwak na max zimne następnie zakładam linkę i przed umieszczeniem jej w zatrzasku na maxa przesuwam zawór na "zamknięty" efekt jest taki że wreszcie zawór zostaje zamknięty w 100% albo przynajmniej na tyle że nagrzewnica ogrzewa się w bardzo znikomym stopniu ;)
Raczej nic innego się nie wymyśli :P
U mnie leciało delikatnie ciepłe powietrze ale tylko do chwili wystudzenia nagrzewnicy.