Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Szalejący wskażnik paliwa i prawdopodobnie większe spalanie VI D14A4 HB

dezpol
10-06-12, 19:26
Witam. Mam problem ze wskaźnikiem paliwa, mianowicie gdy stoję i słucham np muzyki to samoczynnie się podnosi i chociaż wiem ze mam z 6-10l paliwa to pokazuje ponad polowe zbiornika, ale gdy już jadę parę km to ponoć wszystko wraca do normy bo wskaźnik spada. Obserwując tak wskaźnik wydaje mi się nawet ze zbyt dużo mi pali Hania [7 trasa, 9-10 miasto przy normalnej jeździe(oczywiście mogę się mylić bo może całkiem okłamywać wskaźnik)]. Ostatnio wywaliłem kata, kupiłem nowe przewody i świece zapłonowe oraz wyczyściłem kopułkę. Tankuję tylko na stacji shell Proszę o pomoc, z góry dziękuję.

ozyrys
10-06-12, 19:54
Mam identyczny problem. U mnie wskaźnik podnosi na włączonych światłach pozycyjnych bez zapłonu.

kazik1993
10-06-12, 20:00
ja mam podobny problem , zatankuję za 50 zł wskazówka podnosi się do połowy przejadę 5km i wskazówka drastycznie spada "lecz nie na sam dół" i jeszcze nigdy nie zapaliła mi się rezerwa , bo gdy opada na sam dół boję się żeby mi nie brakło paliwa ; (

kowal162
10-06-12, 21:07
Pierwsze co sprawdzic żarówke w zegarach jak dobra to wymienic termistor w pływaku i bedzie wszystko działac idealnie. A co do szalejących wskazówek , to czy czasem nie ruszaliscie wskazówkami jak np. zmienialiscie podswietlenie ? Bo one tego bardzo nie lubia.

dezpol
11-06-12, 14:38
ja nie wiem czy było ruszane bo jeździe ta Hania dopiero miesiąc. Dzisiaj patrze na wskaźnik paliwa i widzę zero!! wiec pojechałem na stacje, po zalaniu za 30zl zaczął mi odskakiwać pistolet od dystrybutora, wiec na 100% jest coś zje%@ne albo z pływakiem albo złe podłączone są kable, taka jest moja teoria. Ktoś może się orientuje czy da się kupić nowe części do pływaka bądź cały pływak bo z używanym nigdy nic nie wiadomo. Pozdrawiam, jestem z okolic Poznania.

Shady
11-06-12, 14:43
pierw by sprawdził zegary. Podmiencie od znajomego czy cos. Mialem podobny problem okazalo sie ze zegary byly rypnięte.

kazik1993
11-06-12, 20:37
Mam ten sam problem z odskakiwaniem pistoletu ! , za pierwszym razem myślałem że zły dystrybutor jest , ale teraz coś jest nie tak

dezpol
11-06-12, 21:31
a nie czasem będzie tak ze mamy już pełne baki a wskaźnik nadal nam tego nie pokazuje? :D

kazik1993
11-06-12, 21:34
to może byc też to :D , bo ja codziennie tankuję po 10 zł żeby czasami mi nie zabrakło paliwa " bo rezerwa mi się jeszcze nie zapaliła "

dezpol
11-06-12, 22:03
U mnie w 6g nawet jak mam poziom krytyczny to żadna kontrolka mi się nie zapaliła. Czy jest w ogóle jakaś kontrolka czy sugerujecie się po prostu czerwonym paskiem na wskaźniku? :D

kazik1993
11-06-12, 22:09
ja jeżdżę 6 genem i kontrolka niby jest , prawie cały czas jeżdżę na tym minimalnym stanie paliwa a ona się jeszcze nie zapaliła : ( , nie wiem co może byc nie tak może pływak szwankuję ?

dezpol
11-06-12, 23:08
też mi się tak wydaje że coś z pływakiem jest nie tak, ale wydawać pieniądze bez sensu to jak podrzeć je i wyrzucić wiec może lepiej poczekać jeszcze pare dni i wypowie się ktoś kto miał podobny problem jak my i jakoś nam pomoże.