Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Lotka Spoon od ZonerAT

HondaPL
10-06-12, 12:36
Witajcie. Kupiłem jakieś 3 miesiące temu lotke Spoona od znanego na forum ZonerAT. Lotka była w połysku i bez malowania założyłem ją na auto. Po czasie na maksa porobiły się w niej małe dziury i białe plamki. Też tak macie ?

I teraz pytanie do was czy można to jakoś naprawić, zabezpieczyć ? Może pomalować, ale w jaki kolor ? W jaki kolor wy macie malowane lotki, bo w kolor auta nie bardzo mi się to widzi. Jak coś mam czarną Honde z palety kolorów Hondy Accord.

kriss20
10-06-12, 13:57
yy... nie bardzo ogarniam... masz czarne auto i pytasz sie ludzi w jaki kolor malują lotki ? Hmm.. wydaje mi się że przezroczysty kolor będzie dla Ciebie odpowiedni :p Nie no... oczywiście że czarny... lotke maluje sie albo pod kolor budy albo w czerń no chyba że robisz wieś tuning to malujesz np do czarnej budy na biało itp... :/

A jeśli chodzi o te kropki to z tego co kiedyś czytałem na aukcjach internetowych to pisało że czarna powłoka nie jest powłoką docelową i że należy ją pokryć lakierem.
Szpachla wypełniająca powinna załatwić sprawe.

Infi
10-06-12, 14:01
ten czarny polysk to jest zelkot ktory jest dobry na szybkie zamontowanie jak ktos chce poczekac troche z malowaniem .sam zelkot w miare szybko matowieje, lotke sie matuje, podklad. baza lakier . i to jest dopiero w pelni gotowa lotka.

HondaPL
10-06-12, 14:22
Mniej, więcej ogarniam. Teraz sprawa koloru.

kriss20 > widzę, że mnie nie bardzo zrozumiałeś co do koloru. Zauważ, że ludzie mający czarne Hanki nie malują np. progów czy lusterek w kolor auta tylko bardziej w mat bo zdecydowanie lepiej to wygląda i się nieco odznacza od auta. Dlatego zadałem pytanie o kolor. Czy malować lotkę w kolor auta czyli w moim przypadku od Hondy Accord czy bardziej w mat ?

Infi
10-06-12, 15:25
nie maluja bo fabrycznie jest matowe... a nie kazdy ma kase na lakiernika zeby to malowac w kolor budy:)

Dla mnie osobiscie miec czarna honde i lotke malowac w mat to jakas dziwna opcja. czarny mat pasuje ale jak masz kazdy inny kolor budy a nie czarny. to musi byc calosc z dachem w tym samym kolorze ew carbon jak na bogato:)