Zobacz pełną wersję : Plamy po czyszczeniu (KOKPIT)
Hej,
Wczoraj czyściłem auto jakiś specyfikiem do kokpitów firmy "motorynka" i "moja auto" ale tylko zepsuły cały mój kokpit zrobiły się blade plamy, nie mogę ich niczym zlikwidować by deska rozdzielcza wróciła do poprzedniego stanu. Czy znacie jakieś płyny które mogły sprawić by plamy znikły?
Wkurzają mnie te przebarwienia, są nie do zniesienia.
Dzięki za informację.
Sprobuj plakiem to przeleciec , u mnie czasem tez mialem takie siwe plamik po czyszczeniu . Trzeba dobre szmaty do tego i plaka.
PLAKIEM?? Ale w civicu jest deska bardziej świecąca nie matowa. A plak nie pozostawia tez takich przebarwień, białych plam?? Ja używałem prześcieradła do czyszczenia.
Tak Plakiem. Plak nbłyszcza a nie robi matu , chyba ze kupisz taki do matowych. Plak czasem zostawia ale trzeba dobrze go nalozyc i nic nie zostawi a powinien Ci zczyscic te plamy. Szmatak to powinna byc taka jak np zwyskle bawełniane koszulki , najlepsze sa takie.
Spróbuje tym w poniedziałek. A inni coś polecają czy tylko spróbować PLAK-iem??
Wzialbym ciepla wode z plynem do mycia naczyn i to porzadnie wymyl wilgotna szmatka. Jak wyschnie uzyl jakiego srodka do kokpitu ale nie plaka sraka motoryna madafaka tylko co najmniej jakiegos Poorboy'a, Megsa, etc.
Właśnie umyłem ciepłą wodą z płynem do naczyń FAIRY ale nic nie dało nadal plamy. Będę musiał chyba kupić tego PoorBoy-a, czyli PLAK odpada?? Chciałbym się tego pozbyć bo to okropnie wygląda... jakby zmazał jakaś dobrą warstwę ochronną...
Rexio chodzi o to:
http://allegro.pl/poorboy-s-world-natural-look-dressing-473-ml-i2410358465.html ??
Tak, ja uzywam tego. Z tym ze nie wiem co sie u Ciebie stalo. Skad te plamy. Jakby jakis nowy srodek "zwarzyl", czytaj - wszedl w rekacje :) , ze starym...
Ten Poorboy jest *****isty, deska jest po tym pol na pol matowo / swiecaca, utrzymuje sie bardzo dlugo i *****iscie pachnie ;)
Możesz też spróbować pianką STP Tuff Stuff - przeznaczone do tapicerki i plastików, dobrze czyści i nie pozostawia żadnych połysków, matu czy czego kolwiek innego.
Skąd te plamy? Mam auto od 2 miesięcy i chciałem wyczyścić deskę rozdzielczą.. użyłem jakby plaka firmy "motorynka" i tak się stało porobiły się smugi a w jednym miejscu jakby białą plama wygląda to jakby się właśnie zważyło. Chciałbym coś jutro kupić w małym "Kwidzynie" ale nie wiem czy dostanę coś odpowiedniego. Np. jakaś pianka aktywna do desek rozdzielczych??
Ja kiedyś tą gównianą motorynką pryskałem i nie było takich efektów. Może miałeś coś na desce? A może te prześcierdało z jakimś krochmalem, albo czymś i weszło w reakcję z motorynką. Teraz kupiłem sobie "moje auto" jabłkowe (pomarańczowy korek) w macie i jest elegancko, bo jak używałem z nabłyszczaczem to masakra w słońce jechać.
Prześcieradło z krochmalem nie.... moja żona pierze normalnie w proszku. Nie nie było wcześniej nic widać na desce teraz pojawiły się smugi... no i plamy w prawym miejscu. Kupię chyba jakąś aktywną pianę i spróbuje użyć szmatki z mikrofibry. Zobaczę późniejszy efekt. Powiem wam że nieźle się wkurzyłem jak użyłem tej "motorynki" do deski i tu szok. Człowiek chciał wyczyścić a wyszło masakra. Poza tym teraz jak wezmę palcem potrę to robią się smugi... szare długie smugi.
A ściereczki do kokpitu mogą zapobiec temu?? Są w sklepach różne rodzajem ktoś takie coś stosował?
Ja używałem prześcieradła do czyszczenia
Na Boga, szmatka z mikrofibry w biedronie kosztuje 2.99zł, jest nieporównywalnie lepsza od szmaty, to raz.
PLAKIEM??
Najgorsze czym można potraktować deskę rozdzielczą :)
Rexio chodzi o to:
http://allegro.pl/poorboy-s-world-na...410358465.html ??
To najlepszy środek jaki kiedykolwiek używałem do plastików. Warunek - czysta powierzchnia przed nałożeniem. Także dobrze wymyć najlpeiej jakimś APC rozcieńczonym gdzieś 1:30-50 (od biedy płyn do naczyń) i na to PB NLD.
A ściereczki do kokpitu mogą zapobiec temu?? Są w sklepach różne rodzajem ktoś takie coś stosował?
Niema sensu ich kupować.
Witajcie.
Odgrzeje kotleta bo nie chce zakładać nowego tematu bo mam dokładnie ten sam problem. Użyłem spreju Moje Auto i zrobiły się plamy takie jak autor opisał. Czyczenie ludwikiem nic nie dało. Zatem mam pytanie do autora tematu czy i w jaki sposób pozbył się plam? Czy wyżej wymienione środki pomogły?
Witajcie.
Odgrzeje kotleta bo nie chce zakładać nowego tematu bo mam dokładnie ten sam problem. Użyłem spreju Moje Auto i zrobiły się plamy takie jak autor opisał. Czyczenie ludwikiem nic nie dało. Zatem mam pytanie do autora tematu czy i w jaki sposób pozbył się plam? Czy wyżej wymienione środki pomogły?
A czy przypadkiem nie czyściłeś kokpitu na pełnym słońcu, lub mocno nagrzanego przez słońce?
Podczas czyszczenia kokpit był nagrarzany ale nie aż tak by parzyć. Co teraz z tym fantem zrobić?