Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Krotkie szpilki i sruba dochodzi tylko do polowy

bydle
04-08-07, 13:16
Witam,

kupilem moja Honde jakis miesiac temu i ostatnio okazalo sie ze trzeba zmienic klocki, wiec odkrecilem kapselek od kol ( bo mam przykryte sruby kapselkiem ) i okazuje sie ze moje szpilki sa tak krutkie ze nakretka lapie tylko na polowie zwojow. Przyczyna jest oczywiscie to ze felga jest za gruba ( Borbet ) ale co w takim przypadku zrobic?

Po pierwsze nie stac mnie w tym momencie na nowe felgi...

po drugie to nie ja zakladalem ta felge tylko jakis pacan w niemczech...

Pytanko:

Czy duzym problemem bedzie wyjecie takich szpilek i wymiana na dluzsze? Mam kogos kto moze zrobic dluzsze ale kwestia czy da sie i jak trubi je wymontowac?

[H] Dylu [H]
04-08-07, 18:45
Pytanko:

Czy duzym problemem bedzie wyjecie takich szpilek i wymiana na dluzsze? Mam kogos kto moze zrobic dluzsze ale kwestia czy da sie i jak trubi je wymontowac?

problem to raczej nie będzie, ale ja bałbym się jeździć na takim rzemiośle...chyba czeka Cie wymiana felg, chyba, żę dało by się felgi podtoczyć na tyle, żeby wchodziły głębiej, tylko nie wiem czy nie będą tarły wtedy o nadkola...

bydle
04-08-07, 19:00
Bylem u mechnika powiedzial ze najlepiej jest zrobic nowe szpilki na odpowiednia dlugosc i bedzie wszystko dobrze.

Qukie
04-08-07, 19:19
Dylu [H]].chyba czeka Cie wymiana felg,

Po raz kolejny piszesz bzdury. :bicie: Większość Hond na tym forum ma śruby wkręcone do połowy, 2/3 lub 2/5.

moje szpilki sa tak krutkie ze nakretka lapie tylko na polowie zwojow

Nie jest to problem jeżeli śruba dobrze trzyma. Jeżeli jednak nie daje Ci to teraz spać to kup długie szpilki cena około 10-15 PLN za sztukę i wymień co jednak nie jest łatwe i raczej nie jest tanie.

Poza tym:

:bicie: :bicie: :bicie: :bicie: :bicie: BYŁO więc :szukaj:

co za leniwe bydle...

bydle
05-08-07, 00:15
Qukie, czyli moge spokojnie spac?

Revoltec
05-08-07, 01:23
W hondach tak sie wkrecaja a jak juz chcesz wymieniac je to życze powodzenia ja u siebie musiałem wymieniac 4 bo mi sie ukręciły to po pierwsze nigdzie nie dostaniesz jedynie aso cena za sztuke 50zł. (chyba ze szrot, albo własnie masz kogoś ktory Ci to zrobi na taki samym wieloklinie) A po drugie w przednich kołach musisz rozbierac dosłownie wszytsko i oczywiscie łożysko sie rozsypie bo to normalne a łożysko kosztuje około 150zł. Nie wiem czy warto.

Lcfr
05-08-07, 09:52
Witam,

kupilem moja Honde jakis miesiac temu i ostatnio okazalo sie ze trzeba zmienic klocki, wiec odkrecilem kapselek od kol ( bo mam przykryte sruby kapselkiem ) i okazuje sie ze moje szpilki sa tak krutkie ze nakretka lapie tylko na polowie zwojow. Przyczyna jest oczywiscie to ze felga jest za gruba ( Borbet ) ale co w takim przypadku zrobic?
[/b]

mysle, ze to podobny/taki sam problem...

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=15597&highlight=szpilki

i jest tu rozwiazanie sprawy....

jezdzilem tak ponad rok i bylo ok.