Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Radio i temperatura w Hondzie z USA

mareck69
08-06-12, 14:43
Bardzo proszę o odpowiedź użytkowników aut sprowadzanych z USA.
W swoim autku mam dwa małe mankamenty, a mianowicie:
1) Temperatura w F
2) Radio wyszukuje tylko częstotliwości nieparzyste
Czy te niedogodności można jakoś poprawić ?

Lucas.FK2
08-06-12, 20:33
Proponuję wizytę w ASO.
Z Radiem obiło mi się coś o uszy,że je przeprogramowują. A jeśli nie to jesteś w świetnej sytuacji,żeby zapodać sobie Ramkę 2 DIN i zamontować aftermarketowe lepsze radio :)

mareck69
11-06-12, 10:00
Radia & CD absolutnie zmieniał nie bedę - to niezły sprzęt f-my BOSE i gra całkiem , całkiem.
Może jeszcze ktoś z kolegów userów coś napisze, nie chcę mi się wierzyć aby problem był nierozwiązywalny ;-).

TeeS1975
11-06-12, 15:29
Z radiem może być problem, trzeba wymienić głowicę, ASO być może to robi. Co do wskazań temperatury to nie wiem niestety, też zapytaj w ASO.
Pomocny może być jeszcze ten temat: http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?101759-Audio-w-8-gen

mareck69
03-04-14, 10:46
Podbijam stary wątek, może ktos z kolegów ma juz jakieś wskazówki lub doświadczenia z dostosowaniem radia i temperatury zewnętrznej w Civicu z USA ?

cezardj007
06-04-14, 23:56
Zauważyłem że wbrew pozorom bardzo mało wiemy na temat civiców z usa, mam SI i tu na forum bieda z konkretnymi info. np. na temat części, na szczęście istnieje ebay i wyobraźnia:) a w sklepach z częściami w ogóle nie mają tego auta w swojej bazie danych:) pozdro dla posiadaczy SI z USA :)

TRAFO
07-04-14, 10:22
A czy SI ma taka samą instalację jak 4D? Serwisówka od sedana w pełni ogarnie amerykańca?

abla
08-04-14, 21:17
Jeśli chodzi o zmianę wskazań temperatury z F na C to wydaje mi się, że w jakiejś serwisówce czytałem, że robi się to jednym z tych przycisków po lewej stronie kierownicy pod wylotem nawiewu, przytrzymując, albo wciskając dwa jednocześnie... Niestety nie pamiętam szczegółów ale popróbuj :)

mareck69
17-04-14, 11:51
Jeśli chodzi o zmianę wskazań temperatury z F na C to wydaje mi się, że w jakiejś serwisówce czytałem, że robi się to jednym z tych przycisków po lewej stronie kierownicy pod wylotem nawiewu, przytrzymując, albo wciskając dwa jednocześnie... Niestety nie pamiętam szczegółów ale popróbuj :)

Może kolego daj jakiś namiar do tej serwisówki bo taką metodą macajewa ta bałaganu jakiegoś narobię w Hance ;)

abla
17-04-14, 18:15
Poszperałem trochę w poszukiwaniu tej informacji i wychodzi na to, że chyba źle to zapamiętałem: jest możliwość kalibracji wskazań temperatury zewnętrznej +/- 3 st.C, lub 5 st.F (przez przytrzymanie przycisku SEL/RESET), jest też możliwość przełączania licznika między km i milami, ale nie ma możliwości przełączania stopni między C i F.
Sorki za wprowadzenie w błąd.

remi_k
20-04-14, 09:00
jest też możliwość przełączania licznika między km i milami, ale nie ma możliwości przełączania stopni między C i F

potwierdzam