Zobacz pełną wersję : Sonda Lambda -katalizator Civic Aerodeck
Soawali mi uchwyt tłumika środkowego w Hanii - po spawaniu pojawił się ECU -pomarańczowa lampka-po diagnostyce pojawił się kod 65 - czy mozliwe ze uwalili mi sondę ???
Możliwe że spawając coś polecaiało na przeowdy i się upaliło co nieco. Najlepiej odwieź samochód do warsztatu i żądaj naprawy tego co zepsuli, wskutek źle przeprowadzonej naprawy. Ale najlepiej wcześniej oceń sondę na kanale i jej przewody, może coś zobaczysz, może coś z katem nie tak.
Piotrek akurat siedze w temacie. Weź podłacz sonde z silnika Dxx jaki tam masz i bedziesz wiedział od razu. Ja wymieniłem i lampka nie swieci.
kable całe-samochód prawidłowo się zachowuje
może sonda dostała za dużą temperaturę i szlag ja trafił.
może sonda dostała za dużą temperaturę i szlag ja trafił.
Też nad tym myślałem, ale kat rozgrzewa się też do potężnej temperatury. Ale nie robi się czerwony, a podczas spawania tak. Więc faktycznie mogło coś polecieć na sondę, albo zbyt wysoka temp ją uszkodziła. Sondę trzeba podmienić i zobaczyć czy coś się dzieje.
Sondę trzeba podmienić i zobaczyć czy coś się dzieje.
To jest jedyne i jak myslę najmniej kosztowne rozwiązanie żeby nie potrzebnie nie ładować się w koszta.