Zobacz pełną wersję : Urwany czujnik temperatury płyniu chłodzącego
No więc musiałem trafić jakąś trefną sztukę bo podczas wkręcania pękł! Nie idzie go wykręcić bo gwint wszedł do środka a reszta została mi w ręku!
Od tego momentu honda stała się jakoś dziwnie zamulona, jakby stawiała opór.
Miał ktoś podobną sytuację? Idzie to jakoś wykręcić?
dospawać śrube nie da się i wykręcić ?
piotrstrojek
08-06-12, 08:17
Zdejmij aparat, nawierć czujnik i potraktuj go wykrętakiem - musi wyleźć... zastanawia mnie tylko jak to się stało że pękł... więc albo go wkręciłeś krzywo (mniej prawdopodobne) albo jednak to nie jest prawidłowy czujnik i różni się skokiem gwintu :P
czujnik jest chyba z mosiadzu takze spawaniem nic nie zrobisz, jedynie wykretaki ratuja a jesli nie to wiercenie i robienie gwintu od nowa , z tym ze trzeba uwazac na opilki ktore moga wpasc do srodka ukladu chlodzenia
jeszcze mi taki pomysl przyszedl do glowy , tyle ze nie orginalny w krućcu od weza chlodnicy tym przy glowicy jest odpowietrznik mozna by tam ten czujnik wkrecic ,latwiej nagwintowac bo mozesz kruciec odkrecic i opilki nigdzie nie wpadna kabelek troche przedluzyc i bedzie dzialac , tyle ze to takie troche nieorginalne rozwiazanie,
piotrstrojek
08-06-12, 22:28
Niekoniecznie - przecież jak montujesz drugi czujnik temp np. do zegarów to montuje się go albo na wężu chłodzenia albo na króćcu ;)
Jednak tak jak mówimy - do Ciastoramy, zakupić zestaw wykrętaków, nawiercić powiedzmy wiertłem nr 10 i pójdzie ;)