PDA

Zobacz pełną wersję : Chłodnica do D13B2 rocznik 93

coala_16
03-08-07, 18:11
Witajcie,

Mam mały problem potrzebuje pilnej pomocy.
Jadę za niedługo w trasę 1400Km, dziś przy sprawdzaniu autka odkryli że chłodnica cieknie, minimalnie ale jednak, czasem wyleję się więcej.

Moja chłodnica w D13B2 ma wymiary (radiator) około 38cm szerokość, 35 cm wysokość i około 2 cm grubości.
Nigdzie nie mogę dostać takiej chłodnicy, a jak jest jakaś Valeo to chcą 890zł.

Moje pytanie jest następujące - co zrobić - chce wyjechać w niedziele, mogę oddać jutro do naprawy (tylko to nie jest pewne że da rade naprawić), wsypać jakiś magiczny proszek który wszyscy mi wciskają do udrożnienia oraz mogę od reki kupić nowa chłodnicę.

Ta nowa chłodnica ma wymiary trochę mniejsze: 348X352X16 - moje pytanie i prosze o szybką odpowiedź - będzie pasować i wszystko będzie ok? (w wyszczególnieniu ma iż pasuje do D13 91-95. Przerabiał ktoś ten problem?

Dzięki za info,
czekam z niecierpliwością

drosk
04-08-07, 09:46
Moja ma wymiary takie jak opisałeś (ta mniejsza) i działa spoko. Zamontowali mi ją w ASO :). Niestety nie było mnie przy procesie montowania więc ci nie powiem czy wszystko pasuje idealnie. Również mam D13 i z tą chłodnicą nie ma najmniejszych problemów.

llukas
04-08-07, 11:21
Witam. Ja kupiłem na allegro za 220 zł i pasowało wszystko. Bez żadnego problemu założyłem sam na podwórku. Żadnych przeróbek.Więc kupuj nową i zakładaj. Co do tych różnych preparatów do wlewania to myśle ze jest to do bani. Tym bardziej jak się jedzie w długą trase.
Pozdrawiam
Łukasz

coala_16
05-08-07, 09:28
Ok chłodnica wymieniona w ASO :d Wcale nie ma tam jakoś drogo :d
Naprawdę podziw dla nich bo zostali dla mnie dłużej w pracy, autko mi wysprzątali, umyli, dali jakiś wosk :d

Chłodnica pasowała idealnie tylko trzymanie zbiorniczka wyrównawczego trzeba było klepać i inaczej ustawić. Wszystko ok :d

matekLDZ
05-08-07, 14:59
tak jak ktos napisal... nie pierd... sie.. kup z allegro za 200 zl kup 2 piwa i sobie wymien tak jak ja:) godzinka roboty ze spuszczeniem starego plynu i smigasz do upadlego... bez strachu i ryzyka...;)
pozdrawiam

MarcinGlobus
06-08-07, 16:14
Ja tez sam wymieniałem chłodnice i prawdą jest ze 2 godzinki klucz 10 kombinerki i samemu mozna wymienic

Włóczykij
31-03-08, 08:45
Panowie trochę odgrzeję ten temat ale aż "serce roście" jak czytam co tu piszecie... :d Kompletną chłodziarkę znalazłem za niecałe 200zł z bitej Honi. Wymienić muszę, bo niedawno znalazłem w niej dość sporą dziurę. Kleić się nie opłaca, w tym wypadku chyba niewiele to da a przecież nie będę ze sobą woził cysterny płynu. Zaraz zamawiam, 10-teczka i kombinerki są więc będę walczył (mam nadzieję, że nic nie popsuję) ;) Póki co Honia pod blokiem stoi. Dobrze, że pogodę mamy lepszą...