Zobacz pełną wersję : ELementy z laminatu;)
Witam wszystkich;)
Zakładam temat po to by zrobić małe rozpoznanie:)
Jest ktoś kto zrobi do nas tzn do mb,mc maskę błotniki i klapę tył z laminatu;)
Potrzeba tylko kilku chętnych na to by zacząć tą produkcje;)
chciałem załozyć na grupowym ale już długo trwa weryfikacja a czas ucieka a graty juz by sie mogły robić
Maska to ok 430 zł
Błotniki 260
tylna klapa to kwestia dogadania
Tylko po co? Dla paru kilo mniej ?
Widziałem kilka masek z laminatu na jajkach 5gen u moich znajomych. Spasowanie tych elementów pozostawia wiele do życzenia....
Maska to ok 430 zł
Błotniki 260
tylna klapa to kwestia dogadania
Wydaje mi się,że jeżeli ten ktoś w tych cenach wyprodukowałby błotniki i maskę do przedlifta to miałby duże zainteresowanie:D
No ja mam akurat polifta i na tym mi zależy:P ale zapewne jak będzie was więcej to na bank zrobi i maskę to przedlifta;)
MikeFoto wiesz co nie każdy ma 5d to jazdy na co dzień;) ja mam akurat swoje z h22 i chce typowo do latania wiec każde kilo jest ważne bo jak wiemy mb trochę wazy
ja mam akurat swoje z h22 i chce typowo do latania wiec każde kilo
W takim przypadku to nie ma dyskusji :)
W takim przypadku to nie ma dyskusji :)
:) ciesze sie ze mnie rozumiesz:) Panowie moze porostu chetni sie wpisza zrobi sie jakaś liste coś?
Tylko po co? Dla paru kilo mniej ?
Widziałem kilka masek z laminatu na jajkach 5gen u moich znajomych. Spasowanie tych elementów pozostawia wiele do życzenia....
No ja ze spasowaniem moich masek nie mam problemów. Sprzedaje je z powodzeniem juz od kilku lat.Tutaj jest mowa o mojej firmie która podjeła by sie produkcji tych elementów. Maske juz posiadam ,więc zdjęcia w poniedziałek lub wtorek wkleje.Co do reszty decyzja należy do Was.
http://passwordjdm.pl/viewtopic.php?t=23322&highlight=maski+burty+lotki
i to własnie ZonerAT jest osobą która zdecydowała sie wykonać dla nas te elementy.
Prosił bym o zadawanie pytań tutaj bo ułatwi to zapewne uzyskiwanie informacji wszystkim
Oczekuje propozycji ,autko bede miał podstawione .Moge cos jeszcze wymodzić. Będe napewno robił zabudowe termiczna stozka .
jedno podstawowe pytanie: masa laminatu i masa oryginału. Sądzę że każdy tutaj chciałby po prostu wiedzieć ile kg można ugrać i za takie $$$. Nie wiem nie orientuję się w cenach takich wyrobów ale czy istnieje możliwość niższego kosztu przy grupowym? jeśli tak to jak niższego bo zgodnie z tym co napisał mike , kwota dość spora jak za parę kg, tymbardziej że w 5d żadko kto walcz o masę , w crx , jajkach i VI genach to jeszcze, po prostu nie jestem pewien czy organizowanie takiego przedsięwzięcia dla posiadaczy 5d ma sens czy jest tylko "poszukiwaniem klientów" bo o niszy ciężko tu raczej mówić
MisieK1989
07-06-12, 01:19
Na przednie błotniki do przedlifta się pisze ! :)
W tej sytuacji to ja zglaszałem sie do ZonerAT o te elementy. I nie ma tutaj gadania o poszukiwaniu klientów. Wykonawca sam powiedział ze musi miec kilka osob zeby zacząć to robić ale dlatego ze musi wykonać forme.
Cloud pisaleś ze do V VI i rexa. A czemu nie do 5d? Dlaczego nie można do tego? Bo rodzinne? Bo nie prosto z Japonii? A sedan V gen VI gen? Co może jest duzo lzejsze w seri? I tam można kłaść laminaty? Pomijanie modelu 5d na tym forum jest od dawna. Nikt nie bierze w ogóle pod uwage modyfikacji tego auta. A szkoda. Bo mi sie ta baza bardzo podoba. I też ma potencjał
Wiadomo jak sie zbierze kilka osób na dany element z laminatu to sprzedane pierwsze dwie sztuki maski lub klapy tylnej ida na pokrycie kosztów pracy i kosztów materiałowych wytworzenia formy.Kszt zrobienia i przygotowania do produkcji przykładowo formy do błotników jest dosć spory.
Miałem sygnały odnośnie tych części laminatowych ,więc poprosiłem kolege o załozenie tematu.
Ja takze jestem zainteresowany na kupno kompletu błotników do 5d ... przedlifta.
Jakas lista juz jest ?
Lista
POLIFTOWA WERSJA
Maska przód
1.djspec
..
Błotniki:
1.Djspec
Klapa tył:
1.djspec
PRZEDLIFT
Maska przód:
1.
Błotniki:
1.
Klapa Tył: (identyczna jest przecież tu i tu chyba co?? )
1.
MisieK1989
07-06-12, 22:44
mnie dopisz do błotniki przedlift ! :)
Już niepierwszy raz ten temat jest poruszany. Jak napisał djspec nasze wersje 5D są pomijane i zawsze nici wychodzą z podjęcia prób wykonania elementów z laminatu ale jestem dobrej myśli i mam nadzieje ze tym razem coś z tego będzie :) . Narazie dopisuje się na błotniki .O masce też myśle ale zobaczymy jak się temacik rozwinie .
POLIFTOWA WERSJA
Maska przód
1.djspec
..
Błotniki:
1.Djspec
Klapa tył:
1.djspec
PRZEDLIFT
Maska przód:
1.
Błotniki:
1.MisieK1989
2.Tehu
Klapa Tył: Przed i Polift
1.
Już niepierwszy raz ten temat jest poruszany. Jak napisał djspec nasze wersje 5D są pomijane i zawsze nici wychodzą z podjęcia prób wykonania elementów z laminatu ale jestem dobrej myśli i mam nadzieje ze tym razem coś z tego będzie . Narazie dopisuje się na błotniki .O masce też myśle ale zobaczymy jak się temacik rozwinie .
POLIFTOWA WERSJA
Maska przód
1.djspec
..
Błotniki:
1.Djspec
Klapa tył:
1.djspec
PRZEDLIFT
Maska przód:
1.
Błotniki:
1.MisieK1989
2.Tehu
3.civic-5
1.
POLIFTOWA WERSJA
Maska przód
1.djspec
2.gawron78
Błotniki:
1.Djspec
Klapa tył:
1.djspec
PRZEDLIFT
Maska przód:
1.
Błotniki:
1.MisieK1989
2.Tehu
3.civic-5
1.
Jaka by była masa tych elementów :)? To mnie bardzo interesuje
RadekTymecki
10-06-12, 11:45
podejrzewam że np maska jakieś połowę mniej kg
Maska. Pozostają jeszcze błotniki i klapa tylna. Zakup tego wszystkiego to nie bedzie 100zl ;P Te infdoramcje sa kluczowe :)
POLIFTOWA WERSJA
Maska przód
1.djspec
2.gawron78
Błotniki:
1.Djspec
Klapa tył:
1.djspec
PRZEDLIFT
Maska przód:
1.
Błotniki:
1.MisieK1989
2.Tehu
3.civic-5
4.bstwojtek
1.
Koledzy, rozmawialem z kolegą - Grzegorzem na temat wykonawstwa poszczególnych elementów do naszych aut, z tego co widzimy największe zainteresowanie jest błotnikami do wersji przedliftowej, żeby przyspieszyc ich powstawanie kolega potrzebuje błotników na wzór (oczywiscie osoba użyczająca błotniki - laminaty ma za darmo), jedyny warunek to że wzorniki muszą byc w "dobrym" stanie...
Jaka by była masa tych elementów :)? To mnie bardzo interesuje
Jesli chodzi o maske napewno waga jest bardzo odczuwalna. To samo jest przy klapie tylnej. Błotniki jesli potrzebuje ktoś tylko do dojeżdzania auta np na wymianke moge zrobic tez bardzo lekkie. Standardowe laminatowe to 70% wagi oryginalnych błotników. Konkrety moge znac tylko wówczas gdzy beda juz zrobione ,ale z doświadczenia moge przypuszac ile mogą ważyć. Na codzień zajmuje sie ich produkcja.
http://passwordjdm.pl/viewtopic.php?t=23322&highlight=maski+burty+lotki
podejrzewam że np maska jakieś połowę mniej kg
Mniej niz połowe :) im wiecej żelastwa tym lżejszy laminat. Taka jest zasada.
Maska. Pozostają jeszcze błotniki i klapa tylna. Zakup tego wszystkiego to nie bedzie 100zl ;P Te infdoramcje sa kluczowe :)
Oczywiście,jesli ktoś bedzie zamawiał kopmlety np maska błotniki czy maska błotiki i klapa tył beda spore znizki
Najgorsze jest we wszystkim to że będę teraz się sprowadzał na "swoje" i chyba się skusze tylko na maske :(
MisieK1989
12-06-12, 11:52
pytanie ile za cały komplet czyli maska błotniki i klapa, a ile za błotniki i klapa, bo to dla mnie też ważne... :)
Koledzy, rozmawialem z kolegą - Grzegorzem na temat wykonawstwa poszczególnych elementów do naszych aut, z tego co widzimy największe zainteresowanie jest błotnikami do wersji przedliftowej, żeby przyspieszyc ich powstawanie kolega potrzebuje błotników na wzór (oczywiscie osoba użyczająca błotniki - laminaty ma za darmo), jedyny warunek to że wzorniki muszą byc w "dobrym" stanie... dobra kto użyczy błotników ? :) ja bym to zrobił ale moje są zjedzone wiec raczej takich nie chcecie na wzór ;P
MisieK1989
13-06-12, 00:14
ja nie dam rady ich zapodać, bo potrzebuję Hani na co dzień na dojazdy do pracy ;(
Dorikin1989
13-06-12, 06:37
Koledzy, rozmawialem z kolegą - Grzegorzem na temat wykonawstwa poszczególnych elementów do naszych aut, z tego co widzimy największe zainteresowanie jest błotnikami do wersji przedliftowej, żeby przyspieszyc ich powstawanie kolega potrzebuje błotników na wzór (oczywiscie osoba użyczająca błotniki - laminaty ma za darmo), jedyny warunek to że wzorniki muszą byc w "dobrym" stanie...
Mieszkam w Chełmży więc błotniki do przedlifta mógłbym użyczyć ale niestety samochodu potrzebuję na codzień i ciężko w moim przypadku byłoby to do zoorganizowanie logistycznie :(
Mieszkam w Chełmży więc błotniki do przedlifta mógłbym użyczyć ale niestety samochodu potrzebuję na codzień i ciężko w moim przypadku byłoby to do zoorganizowanie logistycznie :(
Gadalem z Grzegorzem, byc moze uda sie taka operacja, jesli Wam obu by to pasowalo, dokladnie chodzi o np weekend - sobota, niedziela.
Dorikin1989
14-06-12, 08:38
Hmm... To bym musiał do niego podjechać i się jakoś dogadać, napewno nie w czerwcu bo dwa ostatnie weekendy mam zajete co do minuty.
Jak co to tylna klapę ja bym mógł dać bo i tak Honda teraz stoi. Ale czy jest w ogolę ktoś chętny na to??
czy mi się wydaje czy temat umiera jak każdy inny taki??
no jak nikt nie chce użyczyć elementów to tak raczej będzie. a Ty Dorikin1989 coś się dogadałeś czy nie bardzo?
Dorikin1989
21-06-12, 19:56
Pisałem do Grzesia, do tej pory brak odpowiedzi. Jak wrócę do siebie to podjadę i może wtedy się uda.
Jak wrócę do siebie to podjadę i może wtedy się uda no to lux :)
ja już mowiłem ze jak sie ktoś pisze na klape tył to to mogę dać.... bo moje błotniki na bazę sie nie nadają....a na dodatek na polifta nikogo nie ma ;/
Ja mogę dać swoje błotniki ale pod warunkiem,ze pierwszy komplet wezmę ja za darmo. Opłacam tylko wysyłkę w tą i drugą stronę.
Lucas.FK2 Twoje są po lifcie także nie nada do naszych :)
Dorikin1989
23-06-12, 21:03
Do przedliftow daje ja blotniki. Caly temat prosze czytac :)
No to dawców mamy tylko teraz chętni muszą być!
MisieK1989
24-06-12, 16:41
przeciez sa...
na błotniki do przed lifta tak
Chodzi mi bardziej o graty do polifta
Takze pisalem do Grześka ale niestety żadnej odpowiedzi, musimy czekac.
Dorikin1989
27-06-12, 06:36
Dziś wracam do domu więc podjadę do niego. Może ma jakiś urlop czy coś - dam znać wieczorem co i jak.
Krzysiek, łap. 515482715 - przed chwila z Nim rozmawialem i prosił, żeby wczesniej zadzwonic bo nie zawsze jest dostępny :)
To jest oczywiscie numer firmowy.
Dorikin1989
27-06-12, 12:49
Ciężko się do niego dodzwonić...
Krzysiek... niedlugo wejdzie tutaj Grzesiek i napisze co i jak ...
Krzysiek, łap. 515482715 - przed chwila z Nim rozmawialem i prosił, żeby wczesniej zadzwonic bo nie zawsze jest dostępny :)
To jest oczywiscie numer firmowy.
Widze ,że temat ruszył sie tylko na błotniki przedlitowe. Mamy kogos kto by uzyczył błotników .Czekam ,wiec na telefon jutrzejszy (515482715 aktywny jest cały czas miałem mała awarie),albo prosze podac to sam zadzwonie.Jesli chodzi o pozostałe elementy to lista jest po jednej sztuce.
A tak od siebie.To bede miał maske do polifta a jesli chdzi o reszte to chyba nie bedzie realizowana produkcja bo chetnych jest ponizej dwóch osób.
Dorikin1989
29-06-12, 22:49
Jutro zadzwonie rano, ok godziny 10:00 i sie jakos ustawimy.
Jak już usuniesz awarię na telefonie to sie odezwij - 511 328 721. Dzwonie od 10 i nadal lipa.
Dorikin1989
01-07-12, 13:19
Wczoraj gadałem z Grzesiem - w pn da mi info co i jak z terminem. Więc pomimo małych przeszkód idziemy dalej :)
Dorikin1989
03-07-12, 15:08
Wstępnie jestem umówiony z Grzesiem na sobotę na małe co nie co :)
no i elegancko, wkoncu sie cos ruszy :)
cos ? czy dalej to "samo" ...
Dorikin1989
07-07-12, 17:48
"Samo". Trochę mnie to zaczyna irytować bo jeszcze miało być mierzenie na osłonę stożka i też oczywiście cisza.
Widzę, że mój przypadek nie był wyjątkiem...
Pan Dorikin1989 posiada błotniki praktycznie bez skazy nowe lakierowane. Po zrobieniu kopii błotniki mogą sie porysować a ja musiałbym przywrócić je do stanu poprzedniego a to jest koszt. Pan Marcin G z tego forum ma błotniki lekko zaczęte rdzą.Będe miał błotniki od Marcina G i spasuje jeśli bedzie mozliwośc na aucie Pana Dorikina1989 i robie kopie.Wszystko bedzie zależało jak szybko dostanie błotniki od Pana Marcina by je spasować na aucie Pana Krzysztofa.
Przed zamówieniem kuriera po błotniki Pana Marcina chciałbym potwierdzenia od wszystkich czterech osób chęci zakupu błotników do tego modelu auta.
ja potwierdzam, ale dodatkowo przypominam ze chodzi tu o błotniki do przedlifta...
przynajmniej w moim przypadku, jak i Krzyska (dorikina)...
MisieK1989
09-07-12, 12:54
ja tez potwierdzam do przedlifta !
Ja tez potwierdzam W sprawie błotników do przedlifta .
ZonerArt powiedz Nam tutaj wszystkim szczerze, czy Ty na codzien tak samo traktujesz swoich klientów ?
W jaki sposób Twoja firma sie rozwija ? Nas zbywasz tak samo jak Ich z "weekendu na weekend" ?
Skoro już zostałem wymieniony jako osoba chcąca użyczyć błotników, pragnę poinformować jak to wygląda od mojej strony. Samochodu używam na co dzień. Zdjęcie błotników oznacza że będę go pozbawiony. Pisałem i dzwoniłem już do ZonerArt informując go że ten tydzień był ostatnią szansą w najbliższym czasie na wysłanie błotników. Tak się składa że 25 lipca zaczynam urlop i auto będzie mi potrzebne. Jeżeli cokolwiek miałoby z tego wyjść, to nie wcześniej jak po 6 sierpnia będę mógł wysłać błotniki.
Błotników jednak nie będę mógł użyczyć :( . Nie dlatego że nie chcę, ale okazało się że błotniki były już kiedyś szpachlowane, a zwłaszcza prawy miał*dość sporą naprawę. Wcześniej tego nie widziałem, ale jak go zdjąłem to widać że sam szpachel jeszcze jako tako wszystko trzymał, blach już nie ma prawie wcale. Dodatkowo po zdjęciu plastikowego nadkola, ranty błotnika odpadły razem z nim, a z rozmowy z ZonerArt wiem że mu zależało żeby wszystkie uchwyty były w porządku.
to lipa po całości... może się znajdzie ktoś inny chętny
Dorikin1989
30-07-12, 16:58
Ja swoje proponowałem ale ZonerAT stwierdził, że są za ładne i on się boi, że uszkodzi i będzie musiał za swoje je naprawiać.
dzieje się coś w tym temacie?
Dorikin1989
14-09-12, 18:58
Nie. Z tego co wiem a wiem raczej dobrze, bo gadałem o tym z Grześkiem.
no to nieźle. To wychodzi na to ze Grzesiek nie chce tego robić? czy niema chętnych na oddanie błotników?
Dorikin1989
17-09-12, 05:59
Chętny jestem ja. Ale Grzechu nie chce moich bo sa w za dobrym stanie i boi się, że uszkodzi i będzie musiał naprawiać na swój koszt :/
Twoje są w za dobrym stanie, a w tym gorszym się nie nadają, bo nie będą dokładne spasowane... Dziwne podejście. Będzie miał najlepiej odwzorowaną formę, na której będzie mógł zarabiać, a boi się dodatkowych kosztów... No chyba, że ty się nie zgadzasz na ewentualną naprawę, to zwracam humor;)
Dorikin1989
17-09-12, 09:03
Dla mnie nie było by problemu, tym bardziej, że sam zaproponowałem mój stuff na wzór i przymiar.
no to ja juz nie ogarniam tego . Może zaproponuj ze jak porysuje to nie bedzie musiał ci tego polerować tylko niech Ci da z laminatu za to nowe i juz :P
Witam . Widząc że trudno coś tu wywalczyć sam coś przedsięwziąłem. Kupiłem dwa błotniki oczywiście lewy i prawy nie są idealne ale ze strony zewnętrznej nie maja rdzy tylko małe odpryski i delikatne na jednym i drugim jest po jednym małym wgnieceniu szczerze to uważam że mało znaczącym od wewnątrz na dole lekko pordzewiałe ale nie naruszona struktura blachy nie ma dziur tylko po wierzchy ruda jest. Wszystkie mocowania całe tylko w miejscu pod kierunkiem gdzie przykręca się zderzak trochę podgięte ale myślę ze do wyprostowania najwyżej swoje zdejmę i przypasuje. Zrobiłem zdjęcia aby pokazać jak wszystko wygląda tylko mi wsiąkł kabel od aparatu jutro powinienem jakoś wrzucić zdjęcia do oceny czy się nadają. Jeżeli dalej są zainteresowani mogło by może teraz coś z tego wypalić.
o no to spoko może coś się ruszy w tym temacie :)
Odgrzewam kotleta...
Ruszyło się cokolwiek ?
MisieK1989
03-08-13, 11:25
Cóż powiecie Panowie i Panie na ten wynalazek ? http://allegro.pl/blotnik-honda-civic-5d-przed-liftingiem-z-laminatu-i3443161151.html słyszał ktoś o tym ?
Cóż powiecie Panowie i Panie na ten wynalazek ? http://allegro.pl/blotnik-honda-civic-5d-przed-liftingiem-z-laminatu-i3443161151.html słyszał ktoś o tym ?
Fajnie że podali wage :)
Z ciekawości ile waży ori maska, błotnik?