Zobacz pełną wersję : civic 1,3 LPG nie pali jak jest ciepło
Witam problem polega na tym ze auto nie odpala jak na dworze jest powyzej 20 stopni a gdy jest zimno pali..?? o co chodzi..
vnv_nation
05-06-12, 20:42
Na benzynie nie odpala czy na gazie?
na gazie nie chce palic a na bezynie pali
odpalasz na gazie? a po co?
vnv_nation
07-06-12, 12:08
Bo to gaznik :) Np po to zeby nie czekac az wypali benzyne i bedzie mozna przelaczyc na gaz.. to nie wtrysk, tu nie jest to tak proste :)
Mozliwe ze albo dostaje za malo gazu na start, albo odwrotnie go zalewa gazem i nie moze odpalic. Regulacja na poczatek
wydaje mi sie ze raczej nie bo skoro odpala jak jest zimno .. to raczej go nie zalewa ani nie dostaje malo gazu..!
Wężyk nr. 8 odłączony od "grzybka" na patelni i zaślepiony?
nie no nie mam tylko nr 3 od przepustnicy zeby sie szybciej otwierała.. ale to od tego napewno nie..
vnv_nation
13-06-12, 19:59
wydaje mi sie ze raczej nie bo skoro odpala jak jest zimno .. to raczej go nie zalewa ani nie dostaje malo gazu..!
A szukasz tutaj porady czy tylko tak napisales pogadac i wyrazac swoje opinie co ci sie wydaje a co sie nie wydaje? W ten sposob usterki nie znajdziesz, a jak sie kompletnie na tym nie znasz to jedz do gazownika na regulacje na poczatek.
myśle ze tutaj sie czegos dowiem i ktos pomoze a ja pisze tak jak jest.
Odepnij i zaślep ten wężyk.