Zobacz pełną wersję : Blos d15b2
tomson1991
03-06-12, 22:14
Siemka mam pytanie, mianowicie mam d15b2 i rozpórkę wiechersa lekko wygiętą do przodu żeby mieściła się przed "patelnią" i moje pytanie. Jak zamontować BLOS-a na rurę dolotową żeby był jak najbliżej przepustnicy, a maska się zamykała i nie wadził o rozpórkę. Może ktoś z Was tak miał to czekam na fotki :) Pozdro
vnv_nation
04-06-12, 23:42
To zamontuj tak jak mowisz jak najblizej przepustnicy ale zeby jednoczesnie nic niczemu nie przeszkadzalo.. Po co na sile kombinujesz? Nic innego nie wymyslisz.
tomson1991
05-06-12, 22:18
Chodzi o to czy ktoś na seryjną rurę to montował czy cały nowy dolot robił
vnv_nation
05-06-12, 22:32
Po co nowy? Skoro seryjna rura bardzo dobrze sie do blosa nadaje.
Może nie bardzo dobrze, ale jak się trochę pokombinuje to daje rade - seryjna rura dolotu jest trochę za wąska i nie da rady jej naciągnąć bezpośrednio na blosa. Siłowałem się z tym dość długo, podgrzewałem, cudowałem i nijak naciągnąć się nie udało. Ale w końcu kupiłem dwie gumowe redukcje, porządnie poskręcałem i działa elegancko, nieszczelności brak. A co do samego miejsca montażu, to nikt Ci tutaj nie pomoże, sam musisz przymierzyć bo nawet jak będziesz miał jakieś foty to i tak guzik Ci to da, bo przesuniesz blosa o 2-3 cm i już się może nie mieścić.