Zobacz pełną wersję : Swap na d16z6 NA co z wystrojonym kompem.
Mam pytanie jak ma się sprawa mojego kompa? na dniach będę robił swapa na d16z6 mam teraz minime z głowicą d16z6 ecu wystrojony crome pod pb98, mogę normalnie to podpiąć? nie będzie jakiś cyrków ze względu na inne mapy paliwa?
minime z głowicą d16z6 ecu wystrojony crome pod pb98
a nie wystrojony pod d16z6
tak dokładnie wystrojony pod d16z6, z mapami na pb98 jak wolisz, no więc jak?
strojenie robisz pod konkretny silnik i w innym silniku będzie miało gorsze parametry - w skrajnym przypadku możesz uszkodzić silnik
w skrajnym przypadku możesz uszkodzić silnik
ta skrajność zaczyna się szybko :) Wystroi kolega jeszcze raz.
dobra panowie nie opyla mi się teraz stroić go jeszcze raz bo w niedługi odstępie czasu po swapie będzie kompresor( 2-3 miesiące najpierw muszę dotrzeć motor), więc jak najszybciej powrócić do ustawień fabrycznych tego kompa (mapy itp.)? nie chce mi się bulić kasy na strojenie 2 razy a nie chce jeździć tak na dotarciu i ryzykować.
rozłącz zworkę i na razie jeździj na seryjnych mapach albo zmień eprom na taki w z wgraną serią
rozłącz zworkę i na razie jeździj na seryjnych mapach albo zmień eprom na taki w z wgraną serią
O której mówisz zworce żeby nie było niedomówień? chodzi Ci o zworkę w pozycji J1, nie pamiętam teraz już czy mam zmostkowane czy zworkę.
ale ok dzięki za pomoc
pod warunkiem że Twój komputer to oryginalne p28, jeżeli nie, to przecięcie zworki sprawi że będziesz miał mapę d15b7 (komp p06)
pod warunkiem że Twój komputer to oryginalne p28, jeżeli nie, to przecięcie zworki sprawi że będziesz miał mapę d15b7 (komp p06)
Na szczęście P28, jeszcze tylko małe pytanko bo pierwszy raz się w to bawię, trzeba zresetować( rozłączyć na chwile i ponownie złączyć ) czy na stałe rozłączyć?
wyjmujesz komputer z samochodu, odkręcasz pokrywę górną, nad eepromem mam zworkę J1 (jeśli zalutowana, to przecinasz, jak zworka nasuwana, to wyjmujesz), zakręcasz obudowę, wkładasz do samochodu, podłączasz i po temacie